Omsättningen på spelare har under vintern varit hög i IFK Malmös U21. Med ett nästan helt nytt lag, sex nya spelare och fyra inlånade från A-laget, var det därför inte alls konstigt att "di gule" förlorade måndagens sena träningspremiär mot IFK Klagshamn med hela 3-9 (1-5).

Christoffer Bengtsson, assisterande tränare för IFK Malmös U21-lag:

Det är klart att det är lite sent att spela första träningsmatchen för året nu och ringrosten bland spelarna var också uppenbar. Tendenser till bra spel fanns där stundtals, men med tanke på förutsättningarna gick det inte heller att ställa alltför höga krav på spelarna.

Mycket hade givetvis ändå kunnat vara bättre än vad det var. De individuella misstagen var åtskilliga och det slarvades en hel del i passningsspelet, framförallt under den första halvleken som vi förlorade med hela 1-5.

Vi fick däremot glädjande nog se en klar uppryckning i den andra halvleken där vi spelade betydligt jämnare med IFK Klagshamn. Laget var kortare, visade mer löpvilja och det fanns fler passningsalternativ än vad som var fallet före pausvilan.

Startelvan (4-4-2): Delshad Kogi – Mattias Olsson, Mario Djordjevic, Toni Parlov, Mirza Dizdarevic – Andreas Omidfar Kiriazidis, Erol Ali, Walid Shams, Edis Djugumovic – Marko Knezevic, Leutrim Sadiku. Avbytare: Milot Zeqiri (Toni Parlov 13), Kristian Szurkof (Milot Zeqiri 31), Ali Burrniku (Erol Ali 46), Jwan Kogi (Kristian Szurkof 58).