Inför IFK Malmö – FC Trelleborg

Häromveckan åkte IFK Malmö på hela 0-3 i träningsmatchen mot IFK Trelleborg. Det var inte alls någon rolig match för "di gule" som på tisdagen istället får försöka ta årets första seger mot FC Trelleborg, en av stadens två andra division 3-klubbar.

Matchen, som har avspark klockan 17:00, spelas på Malmö Stadion plan 10.

Truppen: Festim Bytyqi, Marco Lindholm-Passanante – Ahmedin Sudic, André Birgersson, Anes Mravac, Blerim Mullici, Demokrat Maxhuni, Dzevad Nezirevic, Edis Djugumovic, Elvir Biberic, Karim El hage, Mustafa Arezoo, Robert Kjellin, Robinn Sander, Tobias Rosenlind, Toni Parlov.

 
Aktuellt: Två renodlade anfallare, Blerim Mullici och Dzevad Nezirevic, är allt som IFK Malmö har att tillgå i tisdagens match. Förutom att Jörgen Svensson sedan tidigare är ljumskskadad, har Måns Sörensson blivit sjuk och mot Vanlöse IF drog Marko Knezevic på sig en lårkaka.
 
Ett stort frågetecken finns också för målvakten Marco Lindholm-Passanante. Det var tänkt att han skulle ha gjort sin tredje match från start mot FC Trelleborg, men efter att ha insjuknat i lördags är det inte ens säkert att han kommer att sitta på bänken.
 
Jörgen Ohlsson, tränare i IFK Malmö: Det är klart att det hade känts gott om vi nu äntligen kunde ta vår första seger för säsongen. Inte direkt för resultatet i sig, utan mer för att det hade varit bra för killarnas självförtroende att få vinna någon match.
 
Hittills har det mest varit snack om försvarsspelet, men inför den här matchen har jag förhoppningar om att killarna ska höja sig ett par snäpp till i anfallsspelet. Vi vill gärna se att de skapar fler klara målchanser än vad de har gjort tidigare och i nästa steg att de sätter dit dem.