Årets första seger för IFK Malmö

Så kom den då, årets första seger för IFK Malmö. Efter tre oavgjorda matcher och två förluster kunde "di gule” hålla undan och vinna tisdagens träningsmatch på Stadions konstgräs mot division 3-klubben FC Trelleborg med uddamålet, 2-1 (1-0).

En viss glädje, men kanske allra mest lättnad, var det som den gule tränaren Jörgen Ohlsson kände när han skulle summera sina intryck efter matchen.

– Det känns gott att äntligen få den där första vinsten, det kanske kan ge en skjuts för självförtroendet för det här unga gänget. Men det finns många detaljer att slipa på ännu, sade Jörgen Ohlsson, tränare i IFK Malmö, till ifkmalmo.com.

Precis som i de tidigare matcherna hade IFK Malmö svårt att omsätta sina chanser i mål och det dröjde till den 29:e minuten innan 1-0-målet kom. Mustafa Arezoo passade till Blerim Mullici som tog några steg inåt och satte bollen i mål invid närmaste stolpe. Hans tredje mål för året.

Sju minuter senare hade Elvir Biberic chansen att utöka till 2-0 på straff sedan Demokrat Maxhuni hade blivit neddragen. Han slog den dock inte bättre än att FC Trelleborgs målvakt Robin Svensson kunde läsa den och rädda utan några större problem.

– Jag tycker att vi gjorde en bra första halvlek, var säkra bakåt och skapade lite fler chanser än vad vi har gjort tidigare, konstaterade Jörgen Ohlsson.

Den andra halvleken var bara en dryg minut gammal då Mathias Roos kvitterade på nick för bortalaget. En kvittering som dock inte stod sig särskilt länge för i den 54:e minuten kunde Demokrat Maxhuni sätta 2-1, med ett välplacerat skott i burgaveln efter förarbete av Robinn Sander.

Tränaren Jörgen Ohlsson var nöjd med det mesta även om inte FC Trelleborg inte alls var långtifrån ett 2-2-mål i slutskedet av matchen.

– Sista kvarten tycker jag att vi tappade lite grann, gick ner oss i tempo, lät dem komma till några målchanser och gjorde det onödigt jämnt, annars var det en okej match.

Han ansåg att IFK Malmö borde ha stängt matchen på någon av alla de chanser som skapades.

– Om vi hade spelat enklare hade det också blivit fler chanser och mål. Nu gjorde vi det återigen lite för svårt i sista passet, betonade Jörgen Ohlsson.

Ett stabilt mittlås har i varje fall "di gule". Rutinerade Robert Kjellin och hans betydligt yngre kollega, MFF-lånet Anes Mravac, har spelat ihop i mindre än en månad, men kompletterar varandra redan på ett utmärkt sätt.

Startelvan (4-4-2):
Festim Bytyqi – Ahmedin Sudic, Robert Kjellin (lk), Anes Mravac, Karim El hage – Mustafa Arezoo, Elvir Biberic, Robinn Sander, Demokrat Maxhuni – Dzevad Nezirevic, Blerim Mullici. Avbytare: Edis Djugumovic (Dzevad Nezirevic 46), Tobias Rosenlind (Mustafa Arezoo 63), Toni Parlov (Ahmedin Sudic 77), André Birgersson.