Inför IFK Malmö – Kristianstads FF

Det är i år ombytta roller mellan IFK Malmö och Kristianstads FF. "Gulingarna" åkte i höstas ner i tvåan och därför är det division 1-nykomlingen Kristianstad som får bära lite av favoritskapet när klubbarna på lördagen möts i Svenska Cupens första omgång.
 
Matchen, som har avspark klockan 12:00, spelas på Malmö Stadion plan 10.
 
Truppen: Festim Bytyqi, Marco Lindholm-Passanante – Ali Burrniku, André Birgersson, Anes Mravac, Blerim Mullici, Demokrat Maxhuni, Dzevad Nezirevic, Elvir Biberic, George Safi, Karim El hage, Marko Knezevic, Robinn Sander, Tobias Rosenlind, Toni Parlov.
 
Aktuellt: De två mittfältarna, Ali Burrniku och Elvir Biberic, är tillbaka efter avtjänat straff när IFK Malmö spelar sin andra match i Svenska Cupen. Biberic, som i vilket fall som helst inte hade fått spela i kvalomgången mot Sjöbo IF, blev spelklar på fredagen och har därmed chansen att få göra sin första tävlingsmatch i klubben.

Men trots detta kan "di gule" inte komma till spel med mer än 15 man. De tidigare skadade/sjuka spelarna är ännu inte kuranta och dessutom tvingas man klara sig utan den rutinerade mittbacken Robert Kjellin som har dragit på sig halsont.

Jörgen Ohlsson, tränare i IFK Malmö: Det är ett tuff motstånd, och förutsättningarna kunde helt klart ha varit bättre, men vi tror ändå att vi ska kunna ge dem en match. Spelarna är säkert lite extra taggade och många av de yngre vill passa på att visa upp sig mot ett på pappret starkare lag.