Det var mycket nytt för IFK Malmös P96 i fredagens träningsmatch. För första gången spelade man full tid, 2×45 minuter, och dessutom mötte man ett lag av det motsatta könet, i form av BK Kicks U-lag, som besegrades med klara 3-0 (0-0).

Blerim Mullici, tränare för IFK Malmös P96:

Vi spelade 2×45 minuter och det är något som vi aldrig har gjort tidigare. Det visade sig dock vara bra eftersom vi var med i spelet under hela matchen.

Under den första halvleken var det mycket kamp. Tjejerna var några år äldre och vann många närkamper, men mina killar försökte och tryckte på när de kunde utan att för den sakens skull komma till mer än en rejäl målchans.

BK Kick öppnade den andra halvleken riktigt starkt, tryckte på och skapade chanser, men fick inte in bollen.

Vi stod dock emot mycket bra och i den 60:e minuten tog vi också ledningen i matchen. Deras målvakt gjorde en riktig tavla och sköt ut bollen rakt framför fötterna på Muhammad Jammal som snyggt kunde lobba bollen i mål.
 
Efter det fick vi igång vårt spel lite bättre även om Jones El Jebali tvingades till en bra räddning i samband med en frispark.

Vårt andra mål kom efter en frispark utifrån kanten där Agon Ajeti gick på inlägg. Det tredje målet var en målvaktstavla. Mostafa Omar högg direkt bollen och kunde enkelt slå in 3-0 med drygt fem minuter kvar att spela.

Som helhet tycker jag vi gjorde en mycket bra match. Grabbarna kämpade i 90 minuter och visade att vi har ett starkt lag där alla som spelade verkligen gjorde en toppenmatch, men med ett extra plus för backlinjen som var suverän i den här matchen.

Matchen spelades 2×45 minuter.

Startelvan (4-4-2): Jones El Jebali – Osama Kassem, Agon Ajeti, Zakaria Awad, Emir Rahman – Drin Ajeti, Saber Azizi, Ali Alkhafadji, Bassam Ahmad – Yusuf Semovski, Mostafa Omar. Avbytare: Besfort Xhafolli, Blend Karim, Edmond Hani, Muhammad Jammal, Yousef El Beyrouti.

Matchens lirare: Emir Rahman & Osama Kassem.