Inför IFK Malmö – GIF Nike

Seriestarten kryper allt närmare för IFK Malmö. De enda matcherna som återstår innan premiären den 18 april mot Ljungby IF är lördagens möte med division 2-konkurrenten GIF Nike, samt genrepet på annandag påsk mot IS Halmia.

Matchen, som har avspark klockan 13:00, spelas på Malmö Stadion plan 10.

Truppen: Dejan Garaca, Festim Bytyqi – Ali Burrniku, Anes Mravac, Blerim Mullici, Demokrat Maxhuni, Dzevad Nezirevic, Edis Djugumovic, Elvir Biberic, George Safi, Marko Knezevic, Mustafa Arezoo, Robert Kjellin, Robinn Sander, Tobias Rosenlind, Toni Parlov.

Aktuellt: André Birgersson, försvararen som tvingades utgå i Svenska Cupen-matchen mot Kristianstads FF, blir borta i två veckor. Birgersson drabbades av en kraftig bristning i vaden och missar därmed med största sannolikhet även seriepremiären mot Ljungby IF.

Ett av de allra färskaste MFF-lånen, målvakten Dejan Garaca, är uttagen i lördagens 16-mannatrupp. Det innebär att Marco Lindholm-Passanante, som i veckan har haft en del att göra med jobbet och därför inte har kunnat träna i full utsträckning, får stå över.

Jörgen Ohlsson, tränare i IFK Malmö: Det är bara att hoppas att vi kan höja oss ett snäpp ytterligare, eller åtminstone prestera på samma nivå som vi gjorde i den andra halvleken mot Kristianstads FF, där i varje fall jag tycker att vi hade varit värda ett tröstmål.

Vi får definitivt inte tro att det går att sova i början av matcherna och sedan försöka äta upp det. Det gäller därför att vi är med redan från start mot GIF Nike och verkligen visar dem att vi kan spela en riktigt bra fotboll.