Inför IFK Malmö – Ljungby IF

På lördag den 18 april klockan 15:00 är det avspark mellan IFK Malmö och Ljungby IF i division 2 Södra Götaland. Vilka spelar och vilka saknas? Vad tycker tränaren Jörgen Ohlsson? Ifkmalmo.com ger dig aktuell information om i läget i "di gule".
 
Matchen spelas på Malmö Stadion.

Startelvan (4-4-2). Dejan Garaca – Toni Parlov, Robert Kjellin (lk), Anes Mravac, George Safi – Mustafa Arezoo, Elvir Biberic, Robinn Sander, Demokrat Maxhuni – Blerim Mullici, Dzevad Nezirevic. Avbytare: Ali Burrniku, André Birgersson, Edis Djugumovic, Marko Knezevic, Festim Bytyqi (målvakt).

Aktuellt: Det gick efter många om och men för IFK Malmö att få ihop en full 16-mannatrupp till lördagens premiärmatch mot Ljungby IF. Men trots svårigheten finns det en viss ljusning jämfört med de senaste matcherna.

 
André Birgersson, försvararen som drabbades av en kraftig bristning i vaden i samband med Svenska Cupenmötet med Kristianstads FF, är tillbaka i spel och börjar på bänken. Det är även målvakten Dejan Garaca, vars känningar i knäet stoppade honom från medverkan i genrep mot IS Halmia.

Jörgen Ohlsson, tränare i IFK Malmö: Det är det här vi har väntat på länge och därför känns det roligt att serien äntligen sparkar igång imorgon. Nu är det resultaten och inte prestationerna, alltså raka motsatsen från försäsongen, som i första hand kommer att räknas,

Ljungby IF är en klubb som jag inte vet speciellt mycket om och fokus kommer helt klart att ligga på vårt eget spel. Vi vet att vi har en hög kapacitet i laget och det hade varit en skön start om vi hade kunnat få inleda med en seger på hemmaplan.

För egen del är det viktigt att vi har ett ännu bättre försvarsspel och att vi ligger rätt i positionerna på mittfältet. En lagdel som jag inte kunde vara helt nöjd med i matchen mot IS Halmia eftersom det kändes som att vi mest fick springa och jaga under hela den första halvleken.