IFK Malmös P96-1 klarade inte av att hålla sin fina svit från försäsongen intakt när seriespelet i P13 Sydvästra grupp A inleddes på söndagen. Vellinge IF hade marginalerna på sin sida och kunde vinna med uddamålet, 2-1 (1-1).

Blerim Mullici, tränare för IFK Malmös P96:

Det här var egentligen vår match. Vi kom ofta runt på kanterna, slog inlägg och gick på avslut, men tyvärr ville inte bollen in idag. Vellinge IF:s målvakt gjorde också en hel del bra räddningar och jag tycker att de ska tacka honom för vinsten i den här matchen.

För publiken var det i varje fall en sevärd match att kolla på. Båda lagen bjöd upp till en fin fotboll i det vackra vädret, det var ett starkt Vellinge IF som stod på den andra planhalvan och själva gjorde vi i stort sett allt rätt förutom att vi inte klarade av att sätta våra målchanser.

Matchen spelades 2×30 minuter.

Startelvan (4-4-2): Jonas El Jebali – Osama Kassem, Zakaria Awad, Agon Ajeti, Emir Rahman – Drin Ajeti, Saber Azizi, Amit Veliu, Ali Alkhafadji – Mostafa Omar, Adonik Zeqiri. Avbytare: Ahmed Fakhro, Bassam Ahmad, Muhammad Jammal, Yusuf Semovski:

Matchens lirare: Mostafa Omar.