Äntligen är det dags för seriepremiär för IFK Malmös P95 i P14 Skåne A och för motståndet står Hyllie IK.

”Di gule” hade en lugn afton på Malmö stadions plan 10 i det sköna kvällsvädret. Dagen före hade hela 16 spelare medverkat i årets första zonläger, så det fanns all anledning att ta det lite lugnt.

Tonvikten lades vid passningsspel och avslut för anfallarna. Sista halvtimmen övades det flitigt på hörnsparkar, och många var nog nöjda med både den offensiva som såväl den defensiva insatsen.

Frånsett några spelare som blivit sjuka – Edwin Adolfsson, Lukas Dahlström, Nigel Jackman – var alla i full träning. Även Tugay Yildirim som åkte på en smäll av den egna lagkamraten dagen före kunde åter vara med i lättare spel.

På onsdag väntar Hyllie IK som ”gulingarna” besegrade i fjol med 5-1 (3-0). Däremot är det ingen som tror det ska bli en lätt match. IFK Malmö har haft svårt för sina tidigare seriepremiärer, även om man aldrig förlorat en premiär.

Matchen spelas på onsdag på Hyllie IP plan A (gräs) med avspark 17.45. Laget samlas 16.45, ombytta på Hyllie IP vid omklädningsrummen.

Truppen: Nils Löfberg – Adam Nordkvist, Adil Hakimi, Alaa Ahmed, Alexandar Trifkovic, Christian Addo, Dardan Behrami, Dino Mesic, Erik Cikaric, Joy Hossain, Oscar Hansson, Safet Besic, Samim Saadat, Shadi Romi, Stefan Vagic, Tugay Yildirim.