De tre poängen satt oerhört hårt inne för IFK Malmös P95 i onsdagens premiärmatch i P14 Skåne grupp A1. "Gulingarna" var långtifrån normal kapacitet och fick nöja sig med att besegra Hyllie IK med uddamålet, 1-0 (0-0).

Det blev en seriepremiär i traditionsenlig stil: krampaktigt spel, målsnålt, men likväl tre viktiga poäng.

"Di gule" presterade inte någon särskild bra fotboll idag. I ärlighetens namn var det en av "gulingarnas" sämre matcher. Desto skönare att det ändå blev tre poäng och noll insläppta mål.

Det var tredje tävlingsmatchen i rak följd som Nils Löfberg höll nollan i IFK-målet. Idag fick han slita hårt på slutet för att kunna kliva av planen som en av två matchvinnare.

Under matchens första tio minuter hade hemmalaget inte etablerat något som helst anfallsspel på IFK:s planhalva. Trots spelövertaget skapades det för lite variation i anfallsspelet och ett väl defensivt Hyllie IK var väl samlat när inläggen sökte sig mot straffområdet.

När första hälften av den första halvleken var spelad hade spelet jämnat ut sig, även om det var gästerna som hittills svarat för samtliga avslut.

I halvtid var det ett missnöjt IFK Malmö som fick höra ett och annat från en mycket irriterad ledarstab. Laget tog till sig kritiken och började med en aggressivare och rakare spelstil i den andra halvleken.

Inom kort tog "di gule" över mycket av tillställningen, allt medan Hyllie IK svarade för ett utmärkt försvarsspel.

Variationen var något bättre och den ena djupledsbollen efter den andra avlöste varandra, dock utan att resultera i något riktigt farlig målchans.

En trippelchans dök upp. Först en utmärkt reflexräddning av Hyllie-målvakten, sedan en retur som träffade högt uppe på stolpen innan bollen på en andra retur smet strax utanför stolpen.

Med dryga kvarten kvar kunde Dardan Behrami hitta Stefan Vagic på djupet och den senare hade inga som helst problem med att lobba in bollen över en utrusande målvakt, 1-0.

Strax därefter åkte Adam Nordkvist på en smäll och "gulingarna" fick snabbt disponera om laget, och spelarna själva valde att spela 4-4-2. Detta ledde till att den höga pressen kom av sig och Hyllie IK skulle komma att både reducera och kvittera i antalet skott på mål.

Med sju minuter kvar var Nils Löfberg och Christian Addo de som kom att rädda IFK Malmö denna dag från att tappa poäng i seriepremiären. IFK-målvakten svarade för några fina reflexräddningar och hade även ribban till sin hjälp.

Christian Addo var felfri matchen igenom och visade prov på en gryende form.

Matchen slutade med en knapp IFK-seger, 1-0. Sett till målchanserna på slutet kunde matchen likväl ha slutat både oavgjort eller med en hemmaseger.

Nya tag redan på söndag då IF Limhamn Bunkeflo 2007 gästar Malmö Stadion för den andra omgången i serien. Förhoppningsvis kommer vårens fina spel tillbaka i killarnas huvud och ben.

Matchen spelades 2×30 minuter.

Startelvan (3-5-2):
Nils Löfberg – Alexandar Trifkovic, Shadi Romi, Christian Addo – Samim Saadat, Dardan Behrami, Safet Besic, Tugay Yildirim, Joy Hossain – Dino Mesic, Adam Nordkvist. Avbytare: Adil Hakimi, Alaa Ahmed, Erik Cikaric, Oscar Hansson, Stefan Vagic.

Matchens lirare: Christian Addo & Nils Löfberg.