Inför U21 – Kristianstads FF

Det har varit en på många sätt tuff försäsong för IFK Malmös U21-lag. Två tränarskiften, hög spelaromsättning och endast en genomförd träningsmatch. Måndagens premiär i reservlagsserien division 1 Elit mot Kristianstads FF är därför hett efterlängtad.

Matchen, som har avspark klockan 19:00, spelas på Malmö Stadion plan 10.

Truppen: Marco Lindholm-Passanante – Ahmedin Sudic, Ali Burrniku, Andreas Omidfar Kiriazidis, Daniel Weclewicz, Demokrat Maxhuni, Erol Ali, Mario Djordjevic, Marko Knezevic, Mateo Mandic, Mattias Olsson, Milos Nikolic, Omar Aouida, Roland Levay, Toni Parlov.

Aktuellt: Sex spelare ur A-lagstruppen, Marco Lindholm-Passanante, Ahmedin Sudic, Ali Burrniku, Demokrat Maxhuni, Marko Knezevic och Toni Parlov, finns med när IFK Malmös U21 på måndagen spelar sin första seriematch mot Kristianstads FF.

Alvaro Ripoll, tränare för IFK Malmös U21-lag: Den startelva som vi har tagit ut, men som jag väljer att inte offentliggöra förrän efter matchen, baseras helt på träningsnärvaron, intensiteten och kvaliteten som spelarna har haft under den gångna veckan.

Även om det är en reservlagsserie som vi spelar i så tror jag att våra U21-spelare hemskt gärna vill vinna matcherna. Vi tänker av den anledningen på prestationen i första hand och därför får helt enkelt de spelarna som är i bäst form också spela från start.

Efter många om och men har vi nämligen kunnat få ihop en trupp. Och det är en konkurrenssituation som råder för samtliga, oavsett om man har varit i IFK Malmö under min tidigare tid i klubben eller kom under de månaderna som jag inte var närvarande.

Det betyder heller inte att de spelare som stannade kvar när jag var borta har någon som helst förtur, utan det är hela tiden de bästa som får starta.

Två av A-lagsspelarna som lånas in, Marco Lindholm-Passanante och Marko Knezevic, har jag själv inte haft, men jag har hört många bra saker och ser fram emot att få jobba med dem. Därutöver är det bara kända ansikten som Ahmedin Sudic, Ali Burrniku, Demokrat Maxhuni och Toni Parlov.