IFK Malmös P96-1 tog på söndagen sin första seger i P13 Sydvästra grupp A. Efter fyra raka förluster var "gulingarna" oerhört taggade och lyckades till slut besegra GIF Nike 1 med uddamålet, 3-2 (1-0).

Blerim Mullici, tränare för IFK Malmös P96:

En bra start på matchen var vad vi behövde och det fick vi också när vi tog ledningen redan i den femte minuten. Efter en snygg framspelning av Saber Azizi kom Ali Alkhafadji fri med målvakten och satte den säkert i mål. Sedan fortsatte vi att spela bra, kämpade som ett lag och höll 1-0-ledningen fram till pausvilan.

Trots att de kvitterade till 1-1 direkt i andra halvlek kunde vi komma tillbaka omgående och bara minuten senare göra 2-1 genom Yusuf Semovski som nickade in ett välplacerat inlägg av Osama Kassem.

Därefter pressade Nike oss lite och kunde återigen kvittera, men vi gav inte upp och efter en hörna fick Agon Ajeti bollen utanför 16-meterslinjen, dribblade förbi tre-fyra spelare och avslutade med att skjuta bollen rätt upp i nättaket. 3-2 var ett faktum och det resultatet stod sig matchen ut.

Vi ska trots segern inte glömma att målvakten Jonas El Jebali gjorde en hel del mycket bra räddningar under matchens gång. Högerbacken Osama Kassem förhindrade också ett givet mål och imponerade såväl offensivt som defensivt.

Matchen spelades 2×30 minuter.

Startelvan (4-4-2): Jonas El Jebali – Osama Kassem, Zakaria Awad, Agon Ajeti, Emir Rahman – Ali Alkhafadji, Amit Veliu, Saber Azizi, Bassam Ahmad – Adonik Zeqiri, Muhammad Jammal. Avbytare: Ahmed Fakhro, Drin Ajeti, Mostafa Omar, Sanel Demiraca, Yusuf Semovski.

Matchens lirare: Osama Kassem.