Serieledande IFK Malmös U21-lag är inte längre obesegrat i reservlagsserien division 1 Elit. "Gulingarna" åkte efter fyra raka vinster på sin första förlust, 0-5, borta mot Ramlösa Södra FF som nu bara är två poäng bakom i tabellen och dessutom med en match mindre spelad.

Alvaro Ripoll, tränare för IFK Malmös U21-lag:

På det stora hela är det ett negativt resultat som bröt den positiva trenden som vi hade fram till den här matchen. Och vi alla i laget är väldigt missnöjda. Inte för resultatet som sådant då det ingår i beräkningarna, utan mer för sättet som vi förlorade på.

Första målet som de gjorde var på en hörna där de utnyttjade sin längd och vi visade att vi är för valpiga. Det var lite för många spelare som gömde sig, vilket resulterade i att målvakten Festim Bytyqi hade svårt att starta spelet snabbt och längs backlinjen. Han tvingades istället till långa utsparkar som vi förlorade både första- och andrabollarna på.

Under resterande tid i första halvlek var motståndarna endast farliga när vi i IFK Malmö hade bollen, eftersom vi hela tiden skapade kontringslägen åt motståndarna när vi gång på gång tappade boll i uppspelsfasen.
I andra halvlek kom vi ut med rätt inställning, försökte spela lite snabbare och där en del spelare trots underläget försökte att övervinna sin rädsla, men då kom domaren in i bilden och dömde en straff som han efter matchen ännu var tveksam till. För vår del var det dock ointressant eftersom han punkterade matchen.
Givetvis fortsatte vi att försöka anfalla för att få till ett reduceringsmål och då satte domaren ännu en gång spiken i kistan genom att missa en handboll mitt i plan när vi var på väg upp. Det var en förseelse som halva Helsingborg såg, fast det missade domaren och återigen förklarade han efteråt, med ett leende, att han var tveksam.
Jag vill absolut inte skylla ifrån mig, vi förlorade matchen för att vi själva begick en del misstag som man gör i fotboll. Men när vi försökte resa oss från misstagen, sänkte domaren oss igen.

Startelvan (4-4-2): Festim Bytyqi (lk) – Mustafa Arezoo, Mattias Olsson, Djeljfin Dajaku, Mirza Dizdarevic – Dzevad Nezirevic, Mateo Mandic, Ali Burrniku, Edis Djugumovic – Baris Hümmet, Walid Shams. Avbytare: Milos Nikolic (Walid Shams 46), Mario Djordjevic (Mateo Mandic 70), Andreas Omidfar Kiriazidis (Baris Hümmet 80), Leutrim Sadiku (Edis Djugumovic 80).