IFK Malmös P95 kan titulera sig seriesegrare i P14 Skåne grupp A1. "Gulingarna" vann sin sista match mot Husie IF med övertygande 4-0 (1-0) och timmen senare steg jublet sedan IF Limhamn Bunkeflo 2007 åkt på 2-3 mot Malmö FF.

"Di gule" kunde åter ställa upp med Nils Löfberg i mål (efter ha tvingats spela med en utespelare i mål i två raka seriematcher) och med fyra försvarare i truppen. Det märktes skillnad direkt och laget visade på både trygghet och beslutsamhet i försvarsspelet.

Dessutom hade man gnuggat försvarsspel i veckan – av respekt för skickliga Husie IF tillika serietrean. "Gulingarna" mindes den oavgjorda matchen (1-1) man haft mot just Husie IF på försäsongen.

Visst fanns det en oro över manfallet såsom Alaa Ahmed (rygg/rehab), Shadi Romi (rehab) samt de bortresta spelarna: Astrit Brahimi, Christian Addo, Dardan Behrami, Patchicco Diallo, Stefan Vagic, och Tugay Yildirim.

Oron visade sig inte vara befogad då det blev en klar 4-0-seger, exakt samma siffror som våren 2008 när IFK Malmö också blev seriemästare.

Matchen öppnades i ett högt tempo, men närkamperna höll ändå en ”vänskaplig” karaktär trots att matchen betydde ganska mycket – segraren skulle kunna snuva serieettan IF Limhamn Bunkeflo 2007 på serieguldet.

Redan efter några minuter hade IFK Malmö haft två riktigt heta chanser till att göra mål, men detta skulle komma att bli Husiemålvakten Patrick Magnussons match rakt igenom som storspelade.

I den åttonde matchminuten testade "gulingarna" en hörnvariant som man hade diskuterat strax före match och det slutade med Adam Nordkvist kom helt ren vid bortre stolpen och kunde nicka in Joy Hossains utmärkt slagna hörnspark, 1-0.

"Di gule" fortsatte sedan att spela fin fotboll: få tillslag, smarta löpningar och beslutsamhet i såväl anfall som försvar. Husie IF kändes en aning bleka denna dag, men det fanns spelare som höll fanan högt.

IFK Malmö gick till halvtidsvila med 13-0 i avslut varav nio skott på mål. Ett avslut gick som sagt i mål, ett tog i stolpen, medan de andra sju hade Husiemålvakten gjort fina räddningar på och höll därmed gästerna kvar i matchen.

I pausvilan pratades det om att anfallarna behövde närma sig och utöka sitt samarbete om fler mål skulle falla.

Andra halvleken var knappt två minuter gammal när de drygt 60 åskådarna fick se anfallarna Oscar Hansson och Dino Mesic i fint samarbete som resulterade i att den senare kunde göra 2-0.

Tre minuter senare var det dags igen för ett mönsteranfall och de båda anfallarna kunde återigen göra mål, fast den här gången med omvända roller och det blev Oscar Hansson som rullade in 3-0.

Matchen kändes avgjord, men Husie IF ville ändå få till ett mål och skapa nerv. Gästerna lyfte upp sitt lag och manades på fint av ledarna.

Ett mönsteranfall, ett ruggigt snabbt snabbt sådant av Husie IF, skapade ett ypperligt friläge, men Nils Löfberg fick lov att vara 100-procentig i sina räddningar i det enda avslutet han behövde mota.

Edwin Adolfsson kom för sent i en brytning och varningen som följde var odiskutabel. Reducerade med en man i fem minuter valde "di gule" att fortsätta med en trebackslinje.

Även om det tände till en smula på planen under en kort stund var matchen tämligen "vänlig" och den de sista tio minuterna spelade lagen bara av tiden. Joy Hossain hade ett mäktigt distansskott i ribban.

När det återstod fyra minuter kastade Oscar Hansson ett inkast som nådde Adam Nordkvist nära hörnflaggan och som genast balanserade bollen på kortlinjen, drev framåt och hittade en lucka vid främre stolpen, 4-0.

Direkt efter slutsignalen åkte ett tiotal spelare till Brovallen för att titta på hur utgången i serien skulle bli i mötet mellan IF Limhamn Bunkeflo 2007 och Malmö FF.

Malmö FF valde att ställa upp med jämngamla sedan det stått klart att föreningarna inte kunnat enats om ändring av matchdag – de ett år yngre MFF-förmågorna skulle deltaga i årets händelse för dem – Sydvatten Cup.

Matchen slutade 3-2 till gästerna och IFK Malmö kunde återigen få titulera sig seriesegrare.

Beröm till samtliga 22 spelare i truppen som visat på härlig karaktär och moral genom hela våren.

Bredden är fantastisk vilket inte minst visade sig när "di gule" saknade hela nio spelare i två raka bortamatcher, däribland lagets enda målvakt, och ändå vann båda matcherna med förkrossande 8-2 och 8-3.

Matchen spelades 2×30 minuter.

Startelvan (4-1-3-2): Nils Löfberg – Adil Hakimi, Alexandar Trifkovic, Edwin Adolfsson, Adam Nordkvist – Lukas Dahlström –  Samim Saadat, Safet Besic (lk), Joy Hossain – Dino Mesic, Nigel Jackman. Avbytare: Benjamin Blomberg, Erik Cikaric, Oscar Hansson.

Matchens lirare: Lukas Dahlström, Oscar Hansson & Safet Besic.