Tränaren Anders Grimberg fick ett oavgjort resultat med sig från sin första match sedan återkomsten till IFK Malmö. Fredagens träningsmatch på Malmö IP:s konstgräs mot division 3-klubben FC Trelleborg slutade 1-1 (0-0).

Resultatet är inte på något sätt märkvärdigt, men man ska komma ihåg att det var en till stora delar helt ny IFK-uppställning utan ett enda MFF-lån som spelade. Däremot lovade själva prestationen gott inför fortsättningen.

– Det var en match där vi verkligen liknade ett riktigt fotbollslag, konstaterade en nöjd Anders Grimberg, nygammal tränare i IFK Malmö, till ifkmalmo.com.

– Jag ville att vi skulle uppträda organiserat, kort och aggressivt. Och det är något som jag tycker att vi uppnådde..

Rent siffermässigt var det precis som tidigare en 4-4-2-uppställning som "gulingarna" ställde upp med. Den stora skillnaden var dock att de båda yttermittfältarna, Ali Burrniku och Edis Djugumovic, arbetade mer centralt än vad som har varit fallet förut.

– Vi anföll med mycket folk och det var en hög intensitet i matchen. Det påminde nästan om en seriematch, sade Anders Grimberg.

– FC Trelleborg bjöd också bra motstånd, det visade sig vara ett organiserat och löpvilligt division 3-lag.

IFK Malmö hade en mycket bra period i den andra halvleken och det var en riktig delikatess som gav 1-0 i den 70:e minuten. Den 19-årige mittfältaren Demokrat Maxhuni fick bollen 25 meter från mål och drog på med ett skott som borrade sig in i det vänstra krysset.

Ledningen stod sig dock bara i fem minuter. Robin Persson i FC Trelleborg slog till utanför straffområdet och bollen styrdes sedan i mål via IFK-backen Mustafa Arezoo.

Sett till chanserna var det en match som "di gule" skulle ha vunnit. Tobias Rosenlind hade bland annat en skott i stolpen och på stopptid sköt Blerim Mullici över från nära håll.

– Vi borde helt klart ha satt några bollar till, men det här var och en träningsmatch och därmed inget att gräma sig över, avrundade Anders Grimberg.

Det var många i IFK som gjorde en bra match. Såväl de som har spelat mycket under året som de som knappt har spelat något alls.

Nu är det en veckas träning som väntar innan höststarten i division 2 där IFK Malmö nästa lördag spelar hemma mot IFK Hässleholm.

Startelvan (4-4-2): Marco Lindholm-Passanante – Mustafa Arezoo, André Birgersson, Carl Philip Brandgård, Karim El hage – Ali Burrniku, Tobias Rosenlind, Robert Kjellin (lk), Edis Djugumovic – Robinn Sander, Blerim Mullici. Avbytare: Ahmedin Sudic (Karim El hage 46), Demokrat Maxhuni (Edis Djugumovic 46), Festim Bytyqi (målvakt, Marco Lindholm-Passanante 46), Toni Parlov (André Birgersson 67), Marko Knezevic (Robinn Sander 68).

FOTNOT. Edis Djugumovic kom in igen i den 84:e minuten då han fick ersätta utvisade Mustafa Arezoo.