Inför IFK Malmö – FC Trelleborg

IFK Malmö står åter på egna ben när samarbetet med Malmö FF nu har brutits. Nygamle tränaren Anders Grimberg gjorde på torsdagen sin första träning vid rodret och redan på fredagen spelar "di gule" en träningsmatch mot division 3-klubben FC Trelleborg.

Matchen, som har avspark klockan 18:30, spelas på Malmö IP:s konstgräs.

Startelvan (4-4-2): Marco Lindholm-Passanante – Mustafa Arezoo, André Birgersson, Carl Philip Brandgård, Karim El hage – Ali Burrniku, Tobias Rosenlind, Robert Kjellin, Edis Djugumovic – Blerim Mullici, Robinn Sander. Avbytare: Ahmedin Sudic, Demokrat Maxhuni, Marko Knezevic, Toni Parlov, Festim Bytyqi (målvakt).

Aktuellt: Det har hänt mycket sedan onsdagens MM-match mot Malmö City FC. Samtliga Malmö FF-lån har nu lämnat IFK Malmö och det innebär att det blir en på de flesta positioner helt ny uppställning i fredagens träningsmatch mot FC Trelleborg.

Tre spelare saknas. Rutinerade Jörgen Svensson väljer, i samråd med lagledningen, att vila sina ömma ljumskar till på måndag, medan ungtupparna Dzevad Nezirevic och George Safi fortfarande inte har kommit tillbaka från semestern.

Anders Grimberg, tränare i IFK Malmö: Det är skönt att vara tillbaka och redan på torsdagens träning blev det en hel del snack. Vi vet om att vi framförallt måste bli tajtare som lag, vara korta i defensiven och offensivt fylla på med många fler spelare som kommer högre upp i banan.

Jag vill också se ett hårt arbetande fotbollslag, där alla tar sin roll på planen. Det är oerhört viktigt att vi får ordning på detta inför fortsättningen.