Inför IFK Malmö – IFK Hässleholm

På lördag den 1 augusti klockan 15:00 är det avspark mellan IFK Malmö och IFK Hässleholm i division 2 Södra Götaland. Vilka spelar och vilka saknas? Vad tycker tränaren Anders Grimberg? Ifkmalmo.com ger dig aktuell information om läget i "di gule".

Matchen spelas på Malmö IP.

Truppen: Festim Bytyqi, Marco Lindholm-Passanante – Ali Burrniku, Blerim Mullici, Carl Philip Brandgård, Dzevad Nezirevic, Edis Djugumovic, George Safi, Jörgen Svensson, Karim El hage, Marko Knezevic, Mustafa Arezoo, Robert Kjellin, Robinn Sander, Tobias Rosenlind, Toni Parlov.

Aktuellt: Det blev ingen trevlig avslutning i våras för IFK Malmö som åkte på pinsamma 0-7 borta mot Nybro IF. Förutom förlusten drog "di gule" på sig tre röda kort genom Ahmedin Sudic, André Birgersson och Demokrat Maxhuni, som alla är avstängda i höstpremiären mot IFK Hässleholm.

Eftersom André Birgersson åkte på en grov utvisning var ett längre straff att vänta. Men Svenska Fotbollförbundet ansåg inte att den var tillräckligt grov för att rendera mer än den obligatoriska matchens avstängning.

Veteranen Jörgen Svensson har från och till haft en del problem med ljumskarna. Han tränade på egen hand under torsdagen, men var på fredagen tillbaka i träning med laget och ska därför kunna gå för fullt mot IFK Hässleholm:

Anders Grimberg, tränare i IFK Malmö: Det var intensivt när jag kom hit för en dryg vecka sedan. Trots det tycker jag att vi har hittat sättet som vi ska forma gruppen på, samt hur vi ska spela under den tiden som återstår av den här säsongen.

Vi har också bestämt oss för att börja om från noll och inte stirra oss blinda på tabellen. Det är viktigt att inte lägga nervositet i de åtta poängen som vi har, utan det gäller att vi ser till att blicka framåt och se möjligheterna som finns att klara det,

En annan sak är att vi inte har satt upp några poängmässiga mål i höst. Istället säger vi bara att alla poäng är välkomna. Vi har absolut en trupp, med många spännande och bollsäkra spelare, som jag tror kommer att kunna plocka en hel del poäng.

Under den här dryga veckan som jag har haft om laget har vi jobbat mycket med organisationen, att hålla ihop som ett lag och allt vad det innebär. Vi har gjort allt för att ingjuta jävlar anamma, eftersom det bara är stenhårt jobb som gäller om det här ska kunna gå vägen.