Inför P95 – IFK Klagshamn

IFK Malmös P95 tar på fredag emot IFK Klagshamn i Malmömästerskapets semifinal. En av årets målsättningar var att nå finalen och "di gule" har gnuggat detaljer hela veckan för att förverkliga denna målsättning.

För säkerhets skull har "gulingarna" övat på straffsparkar om nu semifinalen skulle sluta oavgjord efter full tid. Senast (i Eskilscupen) åkte man ut just på straffar.

För övrigt har laget övat mycket på fasta situationer såsom hörnor och frisparkar, defensiva såväl som offensiva. Utöver detta har man arbetat hårt med fysiken såsom kondition, snabbhet och spänst.

Den hårda träningen har bland annat visat sig i form av ömma ben och överansträngda muskler, men resultaten lär infinna sig. Således saknas några spelare i fredagens viktiga drabbning.

Patchicco Diallo vilar av säkerhetsskäl på grund av ömma knän. Det samma gäller Alaa Ahmed, men här är det ljumskar/lår som spökar.

Alexandar Trifkovic vilar på fredagen för att ersätta mittbackskollegan i söndagens seriepremiär istället. Några andra saknas på grund av sjukdom såsom Astrit Brahimi, Benjamin Blomberg (som är åter i träning efter lång tids skada).

De tre nya spelarna vilar på fredagen: Ibrahim Zaghmouth och Shqipron Rexha behöver lite mer tid på sig för att komma in i "di gules" spelidé, medan Rani Al-Saad redan har representerat en annan förening i MM.

Det blir även sena tester på Nigel Jackman och Samim Saadat för att se om de är i speldugligt skick. Ledarstaben tänker inte riskera något med tanke på den närmande seriepremiären på söndag.

 
Det innebär inte heller att man tar lätt på uppgiften som väntar. IFK Klagshamn är ett defensivt starkt lag och som visar sin farlighet synnerhet i de fasta situationerna. Deras snabba omställningar bör "gulingarna" också se upp med.

Senast lagen möttes var i början av maj och då vann "di gule" komfortabelt på bortaplan med hela 4-0 och där avsluten skrevs till 13-1. Stefan Vagic noterades då för två mål och var en av de främsta på planen tillsammans med Adam Nordkvist, Shadi Romi och Tugay Yildirim,

Matchen spelas på Malmö Stadion plan 10 (konstgräs) med avspark klockan 19.00. Laget samlas för ombyte vid omklädningsrummen klockan 17.45.

Truppen: Nils Löfberg – Adam Nordkvist, Adil Hakimi, Christian Addo, Dardan Behrami, Edwin Adolfsson, Erik Cikaric, Joy Hossain, Lukas Dahlström, Nigel Jackman, Oscar Hansson, Samim Saadat, Safet Besic, Shadi Romi, Stefan Vagic, Tugay Yildirim.