IFK Malmös P95 har drabbats av ett riktigt tungt avbräck mitt under pågående höstsäsong. Målvakten Nils Löfberg har fått en fraktur i knäet och är borta från spel resten av säsongen.

Det var under måndagskvällens sena match mot Högaborgs BK som Nils Löfberg kolliderade med den egna lagkamraten, Alexandar Trifkovic, knappt tio minuter från slutsignalen. En skada som till en början verkade ha tagit mest illa på mittbacken Alexandar Trifkovic.

Nils Löfberg fullföljde matchen och svarade också för en enastående räddning när en Högaborgsanfallare kom ensam med den väldige IFK-målvakten.

Först under tisdagen stod det alltså klart att det är färdigspelat för Nils Löfberg säsongen 2009. Ett tungt avbräck för IFK Malmö som jagar "dubbeln" – serieseger och cupseger (MM).

Våren 2009 stod "di gule" något tursamt som seriesegrare i Skåne grupp A, något man ville upprepa under hösten. Samtidigt är man redan klart för finalen i Malmömästerskapet den 25 oktober på Malmö IP.

Nu ser det ut att bli tungt för "gulingarna" som i Nils Löfberg har förlorat en av Skånes främsta målvakter.

Desto värre är det med tanke på att IFK Malmös P95 endast har en enda målvakt knuten till spelartruppen.

Ledarstaben är full gång med att leta ersättare, vilket inte lär bli lätt. Förhoppningen ligger i att kunna låna en målvakt för resten av säsongen.

Fram till dess att en ny målvakt har kallats in måste "gulingarna" lösa det internt såsom man gjorde i våras när man med Adam Nordkvist stod i "uppvisningsmatchen" mot Heleneholms SK (8-2) och Adil Hakimi i segermatchen mot FBK Balkan (8-3).

Skadelistan är annars ganska diger hos "di gule" med Alaa Ahmed (ljumske/lår), Alexandar Trifkovic (rehab), Benjamin Blomberg (knä), Christian Addo (befarad armfraktur), Patchicco Diallo (knä), Tugay Yildirim (baksidan av låret) och så självfallet Nils Löfberg (väntas tillbaka i januari 2010).

Målvakt sökes!

Är du målvakt och intresserad av provträning för eventuellt spel under hösten med IFK Malmös P95 – kontakta då kansliet Selman Yalcin på 040-193146 eller ansvarig ledare Thomas Green på 0768-976924.