IFK Malmös P95 har fått en fin förstärkning inför höstspurten. Robin Olin ansluter och ökar därmed konkurrensen bland försvararna betydligt.

Robin Olins far var fram tills alldeles nyligen ledare i Kvarnby IK:s P95, men tvingades avbryta tränarsysslan, och således blev det naturligt för Robin att söka en förening närmare hemmet.

Valet föll på "di gule" som med sin redan breda trupp (24 spelare) kan bjuda på tuff konkurrens som säkerligen gör att Robin Olin tar nästa viktiga steg i sin fotbollsutveckling.

Åven de andra "gulingarna" kommer att tjäna på konkurrensen. Sett till den senaste veckan har det så att säga tillkommit tre "nya" försvarare.

Dardan Behrami har tillfälligt flyttats ner från mittfältet till ytterbacken, en position han tidigare varit bekant med, och som han visat att han då har trivts bra med.

Edwin Adolfsson har återvänt efter en månads fasta och visat upp en sådan vilja och energi att han åter slagit sig in i startelvan till söndagens match på sin gamla position som innerback.

Och så nyförvärvet Robin Olin som även han visat upp sig rejält under de senaste tre veckorna. Detta har inte gått obemärkt förbi och Robin – spelklar idag – kliver in i startelvan som ytterback.

Robin Olin har många goda egenskaper som gör att han kommer att passa in utmärkt hos "di gule". Snabbheten, fysiken, den goda spelförståelsen, närkampsspelet, de offensiva kvaliteterna och rätt inställning.

Med fördel kan Robin Olin användas både som innerback och som ytterback. Det ska bli ytterst intressant att följa hans utveckling hos "di gule".

Fakta/Robin Olin
Ålder: 14 år.
Position: Försvarare.
Nummer: 17.
Längd: 185 centimeter.
Vikt: 67 kilo.
Klubbar: Nydala IF (2002-2003), Kvarnby IK (2004-2009), IFK Malmö (september 2009-)
Aktuell:
 Gör sin debut på söndag mot Höganäs BK i P14 Skåne A.