Inför Ljungby IF – IFK Malmö

På lördag den 3 oktober klockan 15:00 är det avspark mellan Ljungby IF och IFK Malmö i division 2 Södra Götaland. Vilka spelar och vilka saknas? Vad tycker tränaren Anders Grimberg? Ifkmalmo.com ger dig aktuell information om läget i "di gule".

Matchen spelas på Lagavallen.

Truppen: Festim Bytyqi, Marco Lindholm-Passanante – Ahmedin Sudic, Ali Burrniku, André Birgersson, Blerim Mullici, Carl Philip Brandgård, Demokrat Maxhuni, Edis Djugumovic, Jörgen Svensson, Karim El hage, Marko Knezevic, Mustafa Arezoo, Robert Kjellin, Robinn Sander, Tobias Rosenlind.

Aktuellt: Samtliga spelare är åter tillgängliga när IFK Malmö på lördagen spelar en ren ödesmatch borta mot Ljungby IF. Det hela kan sluta med allt mellan degradering och nytt kontrakt utan kval. I vilket fall som helst krävs det vinst och att de andra resultaten går lagets väg.

Carl Philip Brandgård, som var avstängd senast, är tillbaka. Journalistikstudierna i London är igång igen sedan i förra veckan, men då det verkligen rör sig om en måstematch i ordets rätta bemärkelse har klubben valt att flyga hem honom.

Anders Grimberg, tränare i IFK Malmö: Det är inga konstigheter alls. Vi måste vinna matchen och kan vi plocka fram samma energi som vi har gjort i de två senaste matcherna, och även ha lite Fru Fortuna med i bilden, har vi goda möjligheter att också göra det.

En enorm målmedvetet och energi krävs hos killarna för att spela en sådan här sistamatch och vi har pratat i veckan om hur viktigt det är att komma upp i en hög energisk nivå. Vi har spelarna och är de inte helladdade nu vore det själva fan. Vinner vi tror jag att det räcker minst till en kvalplats.