Sejouren som tränare i IFK Malmö blev den här gången bara drygt två månader för Anders Grimberg som därmed inte följer klubben ner i trean.
– Jag siktar högre än division 3, säger Grimberg till ifkmalmo.com.

I slutet av juli tog sig meriterade Anders Grimberg an utmaningen att försöka rädda IFK Malmö kvar i division 2. Ett uppdrag som inte lyckades.

– Det grämer mig fortfarande något enormt att vi inte klarade av att stanna kvar. Men jag tycker ändå att killarna stod för en strålande insats med 15 inspelade poäng.

De 15 poängen som togs på de sista tio omgångarna kan jämföras med blott åtta poäng på tolv matcher med MFF:arna Jörgen Ohlsson/Hans Mattisson vid tränarrodret.

Anders Grimberg är stolt över vad han och kollegan Dan Fransson har åstadkommit på den här korta tiden.

– Samarbetet med Dan Fransson har fungerat väldigt bra. Vi kom in i ett svårt läge och fick i stort sett ett helt nytt lag att spela ihop.

Tidigare har 49-årige Anders Grimberg varit med om att ta upp Trelleborgs FF i allsvenskan och har även tränat Bunkeflo IF i Superettan. Och det är på den nivån han minst vill vara.

– Det är min ambition att arbeta på en så hög nivå som möjligt. Trean tilltalar mig inte, konstaterar han.

– Men jag ångrar ändå inte mina två månader i klubben på något sätt. Efter att ha gått klubblös i ett år ville jag ha något att bita i.

För IFK Malmö blir det nu till att försöka hitta en efterträdare till Grimberg. Ett arbete som redan är i full igång.

– Vi jobbar på saken. Det är några personer som vi har varit i kontakt med och vi hoppas kunna ha det klart senare i veckan, berättar Roland Karlsson, senioransvarig.