IFK Malmös P95 vann den avslutande matchen i P14 Skåne grupp A mot Helsingborgs IF med 3-2 (2-1) efter en mycket välspelad och underhållande match.

Det var två lag som möttes och inte hade något att spela om, men av detta syntes ingenting då matchen var mycket välspelad och i högt tempo. En hel del prestige var såklart inblandad.

"Di gule" hade under dagen fått klart med en ny målvakt i Ismael Islamoski, men denne hade redan under dagen dessvärre skadat sig och således föll det naturliga valet på ytterbacken Adil Hakimi som åter fick vakta målet.

Även Erik Cikaric lämnade sent återbud under måndagen varför både Patchicco Diallo och Shqipron Rexha kallades in med kort varsel.

Några rockader gjorde ledarstaben i startelvan jämfört med förlustmatchen dagen dessförinnan. Självklart är det alltid svårt att hinna ladda om från en dåligt genomförd match och utan att ha ett träningspass eller vilodag däremellan.

"Gulingarna" gjorde detta mycket bra och visade att de stod enade som lag och att laget aldrig förlorat två matcher i rak följd.

Matchen öppnandes i ett riktigt högt tempo där hemmalaget med ens slog an taktpinnen. Flera farliga attacker radades upp strax utanför IFK:s straffområde som till en början sjönk väldigt djupt.

När "di gule" stack upp i en attack straffades de omgående. Helsingborgs IF slog om snabbt och kunde med en läcker passning friställa Max Halmén som stötte bollen upp i nättaket, 1-0 redan efter tre minuter.

Det tog knappt två minuter innan repliken kom och då i form av Joy Hossain som fick bollen av Stefan Vagic och med ett bra driv från mittlinjen och avlossade ett skott från ungefär 20 meter i en härlig båge och in i bortre krysset, 1-1.

Matchen böljade sedan fram och tillbaka där HIF hade det mesta av initiativet, samtidigt som IFK visade upp fint kollektivt försvarsspel över hela planen.

Adil Hakimi svarade för några vältajmade utrusningar medan backlinjen blev bättre och bättre ju längre matchen led.

Helsingborgs IF svarade för många fina spelvändningar och och oroade hela tiden med sina öppnande löpningar. Helt klart det bästa laget IFK Malmö mött i serien i år.

När mindre än en kvart var spelad var det åter dags för Joy Hossain att hamna i målprotokollet. Denna gång i samarbete med Samim Saadat vilket slutade med att Joy Hossain kom i bortre delen av straffområdet och sköt bollen i mål, högt och invid närmsta stolpen, 2-1.

Hemmalaget fortsatte att skapa lägen däribland några farliga hörnor och ju mer HIF:arna löpte desto mer välplacerade var IFK:arna i sitt försvarsarbete.

Stefan Vagic kom till sin rätt som högerytter där han fick vara mycket delaktig i spelet, både framåt och bakåt. Det samma gällde Samim Saadat som gjorde en strålande match från sin vänsterytter.

IFK:s ledning stod sig halvleken ut och i halvtid betonade man vikten av att inte rensa undan bollar i onödan och att inte ha för bråttom att slå djupledsbollen. Detta blev också märkbart bättre i andra halvleken.

Matchen fortsatte vara lika jämn som den varit i den första halvleken. Stefan Vagic hade ett ypperligt två-mot-två läge tillsammans med Nigel Jackman men bollen snubblades bort.

Istället var det Helsingborgs IF som tilldelades en straffspark i den 42:a matchminuten när "gulingarna" gick för hårt fram i eget straffområde, trots att man verkade ha koll på situationen.

Adil Hakimi i IFK-målet chansade åt rätt håll och bollen slog i stolpen insida och rullade längs mållinjen. Christian Addo var påpassligt framme och rensade undan.

Med tio minuter kvar fick hemmalaget en frispark cirka nio meter utanför straffområdet. Dennis Stojanovic Fredin tog hand om frisparken. Adil Hakimi fick fingrarna på bollen, men kunde inte hejda den från att gå in strax under kryssribban, 2-2.

"Di gule" gjorde ett sista ryck med ett långt uppspel signerat Dardan Behrami. Bollen föll ned bakom HIF:s backlinje och Stefan Vagic var på hugget när han före den utrusande målvakten fick en fot på bollen och kunde lobba in segermålet, 3-2.

Det var Stefan Vagic 31:a mål för säsongen och det var riktigt länge sedan han klev av planen utan att ha nätat.

Stor segerorganisatör idag var Joy Hossain som med sin vilja, löpningar och två mål visade vägen för resten av laget. Beröm till samtliga även om mittfältet var kronan på verket.

Utmärkt arbete återigen av Samim Saadat och stort tack till Adil Hakimi som åter ställde upp och vaktade "di gules" mål.

IFK Malmö avslutade därmed höstserien med en seger och återigen flest gjorda mål. Lägg därtill en höstserie där man fick sin ende målvakt långtidsskadad redan i den andra omgången.

Nu laddar laget för finalen i Malmömästerskapet där Malmö FF väntar. Matchen spelas på Malmö IP den 25 oktober.

Matchen spelades 2×30 minuter.

Startelvan (4-3-3): Adil Hakimi – Edwin Adolfsson, Robin Olin, Shadi Romi, Christian Addo – Dardan Behrami (lk), Adam Nordkvist, Joy Hossain – Stefan Vagic, Nigel Jackman, Saamim Saadat. Avbytare: Lukas Dahlström, Patchicco Diallo, Safet Besic, Shqipron Rexha, Tugay Yildirim.

Matchens lirare: Joy Hossain.