IFK Malmös P96 Vit gick ända till semifinal i Fotbollsveckan Cup som på lördagen avgjordes i Kombihallen. Väl i semifinal hade "gulingarna" dock inte marginalerna på sin sida och uddamålsföll, 1-2, mot BK Näset.

Blerim Mullici, tränare IFK Malmös P96:

Det vita laget förlorade sin första match mot Kvarnby IK Blå med 0-1, men jag tycker ändå att vi gjorde en underbar match. Vi skapade en hel del chanser utan att ha det där lilla extra i avsluten, fast hade ändå varit värda ett oavgjort resultat.

Mot Åkarps IF var det därför bara vinst som gällde och grabbarna gjorde exakt vad de skulle göra. De spelade en fin fotboll och gjorde även två vackra mål som räckte till seger.

Sista matchen i gruppen var mot BK Flagg. Ett kryss eller vinst skulle ta oss till semifinal. Och semifinal blev det efter att vi vunnit med 4-1 i en match där jag tycker att vi, precis som siffrorna visar, var det klart bästa laget.

Semifinalen mot BK Näset var en bra och jämn match där vi spelade en bra fotboll utan att riktigt få till det i avsluten och förlorade med 1-2. Hade vi bara haft ett snabbare offensivt spel är jag därför övertygade om att det hade gått bättre.  Det var helt enkelt för omständligt när vi anföll.

Det gula laget gjorde två sämre matcher och en riktigt bra match. Den första matchen var vi inte alls på tårna och Vellinge kunde vinna fullt välförtjänt med siffrorna 3-1. Muhammad Jammals 1-1-mål kan ha varit det snyggaste i turneringen då han utan vinkel lyckades få bollen i mål.

Till den andra matchen mot Kvarnby IK kom killarna ut med en helt annan attityd. Vi visade verkligen upp oss från vår bästa sida, var bättre än Kvarnby och vann med odiskutabla 3-0.

I den sista gruppspelsmatchen hämtade vi upp ett 0-2-underläge till 2-2, men sedan tappade vi totalt. BK Näset ökade tempot, vi backade inte hem som vi skulle utan lät dem komma enkelt förbi och därför rann siffrorna iväg som de gjorde fram till 2-6.

Som helhet tycker jag att det gula laget kämpade på bra och gjorde sitt bästa. De ska inte var alltför besvikna då de var det enda laget som lyckades besegra slutsegrarna Kvarnby IK Vit.

Övrigt värt att notera är att Ahmad Riad Abas och Tarek Bekar räddade varsin straff för det gula laget.

Gruppspel

Grupp A

Kvarnby IK Blå – IFK Malmö Vit 1-0
Mål:

Varningar:

IFK Malmö Vit – Åkarps IF 2-0
Mål:
1-0 Yousef El Beyrouti, 2-0 Mostafa Omar
Varningar:

IFK Malmö Vit – BK Flagg 4-1
Mål:
1-0 Yusuf Semovski, 2-0 Yousef El Beyrouti, 3-1 Afzal Sangin, 4-1 Nevrus Serifi.
Varningar:

Grupp B

Vellinge IF – IFK Malmö Gul 3-1
Mål:
1-1 Muhammad Jammal
Varningar:
Ahmad Riad Abas (IFK)

IFK Malmö Gul – Kvarnby IK Vit 3-0
Mål:
1-0 Bassam Ahmad, 2-0 Saber Azizi, 3-0 Muhammad Jammal
Varningar:

IFK Malmö Gul – BK Näset 2-6
Mål:
1-2 Tarek Bekar, 2-2 Bassam Ahmad
Varningar:


Slutspel

Semifinal

BK Näset – IFK Malmö Vit 2-1
Mål: 2-1 Mostafa Omar
Varningar:


Matcherna spelades 1×16 minuter.

IFK Malmö Vit: Ismail Islamoski – Afzal Sangin, Amit Veliu, Arianit Mulaj, Besfort Xhafolli, Emir Rahman, Mostafa Omar, Nevrus Serifi, Yousef El Beyrouti, Yusuf Semovski, Zakaria Awad (lk).

IFK Malmö Gul:
Ahmad Riad Abas – Abdul Fathi, Adonik Zeqiri, Agon Ajeti, Ahmed Fakhro, Bassam Ahmad, Edmond Hani, Muhammad Jammal, Osama Kassem, Saber Azizi (lk), Tarek Bekar.