På lördag spelas den andra omgången av träningsturneringen "Vinterserien" och IFK Malmös P95 möter denna gång Fortuna FF. Samtliga matcher i omgången spelas på Heleneholms IP.

En match har redan avverkats i omgång två och det är mötet mellan Heleneholms SK och Klågerups GIF som slutade med delad pott, 3-3 (1-2). Matchen var tvungen att tidigareläggas på grund av arrangerande av en inomhusturnering för Klågerups del.

IFK Malmö ska alltså möta Fortuna FF som lyckades ordna 1-1 (1-1) mot IF Limhamn Bunkeflo 2007 i första omgången.

Låt sedan vara att det var spel mot ett mål och att laget från Limhamn Bunkeflo bjöd på kvitteringsmålet i form av ett självmål, så kan man förstå glädjen i Fortuna FF som fick med sig ett gott resultat, även om spelet fullständigt tillhörde motståndarna.

Ledarstaben har kartlagt Fortuna FF och känner att med veckans fina träningar, där laget (truppen snart uppe i 30 spelare) äntligen kunde delas in i elitgrupp respektive utvecklingsgrupp inger goda förhoppningar om gott spel på lördagen.

Johan Carlsson, assisterande tränare i IFK Malmös P95:

– Det är så här det ska se ut. Helt annan kvalité. Det ser riktigt lovande ut när alla är i rätt grupper.

Anfallskombinationer omkring straffområdet har gnuggats hela veckan och det har sett oförskämt bra ut. Anfallare och mittfältare har ökat sin spelförståelse och förstått innebörden av "släpande" position.

Försvarsspelarna har utmärkt sig med följsamma och aggressiva ingripanden, vilket har givit hela laget en förbättrad pondus.

I övrigt har man drillat killarna hårt med sprint, distanslöpning och innehav-av-boll-övningar. Många spelare har klivit fram och visat härlig vilja och inställning.

Samim Saadat ådrog sig en knäskada i förra omgången, men med god rehabilitering har inneburit att den snabbe yttern åter är aktuell för spel.

Eftersom ledarstaben anser att "Vinterserien" är en bra träningsturnering att testa och lufta truppen kommer två provspelare att få chansen i helgen.

Christian Gutierrez, en snabb ytter med gott tillslag, en spelare "di gule" har haft på sin önskelista sedan länge, kommer att börja på bänken.

Ziad Abedelrehman, en defensiv mittfältare med god fysik och en uthållighet som slagit alla med häpnad i veckan under olika löptester. Kanske är mittfältaren svaret på vad "gulingarna" saknat på mitten sedan utmärkte Tugay Yildirim valt att sluta.

Även Adil Hakimi är tillbaka efter kortare tids sjukdom och har nu fullgjort sina två veckor på test som anfallare. Nu är det upp till bevis i match i denna position.

Erik Cikaric har gjort fantastiska träningar i veckan och går in i startelvan. Hans dagsform pekar spikrakt uppåt.

Saknas gör bland annat Nils Löfberg (rehab) och Joy Hossain (semester).

Matchen spelas på Heleneholms IP (konstgräs) med avspark klockan 12.30. Laget samlas klockan 11.30 på matcharenan.

Startelvan (4-3-3): Mohammed Zaghmout – Edwin Adolfsson, Robin Olin, Shadi Romi, Christian Addo – Dardan Behrami, Safet Besic, Adam Nordkvist (lk) – Erik Cikaric, Stefan Vagic, Samim Saadat. Avbytare: Adil Hakimi, Christian Gutierrez,Lukas Dahlström, Shqipron Rexha, Ziad Abedelrehman.

Övriga matcher i omgången:

IF Limhamn Bunkeflo 2007 – Landskrona BOIS, avspark 14.00
Höganäs BK – Högaborgs BK, avspark 15.30
Heleneholms SK – Klågerups GIF 3-3 (1-2), spelades 3 dec.