IFK Malmös P95 har full pott även efter tre spelade matcher i träningsturneringen Vinterserien. Landskrona BoIS bjöd som väntat på tufft motstånd, men "gulingarna" hade marginalerna på sin sida och kunde vinna med 1-0 (0-0).

"Di gule" visste på förhand att det skulle bli en tuff match mot Landskrona BoIS som har både nya ledare och i stort sett en helt ny spelartrupp sett till mötet klubbarna emellan i våras.

Landskrona öppnade bäst med snabbt och finurligt passningsspel, något de skulle fortsätta att göra under hela matchen.

BoIS långa uppspel bakom de offensiva ytterbackarna i IFK Malmö togs lätt om hand av innerbackarna som läste spelet fint och fortsatte visa prov på den sortens försvarsspel ledarstaben efterlyst.

För övrigt har "gulingarna" mest ägnat sig åt löpträning och styrketräning (spänst och snabbhet) med den lilla återstående tiden tillägnad individuell träning. Således ingen tid den gångna veckan på vare sig passningsspel eller speluppbyggnad.

Nigel Jackman klev av startelvan minuten före avspark på grund av ömmande ljumskar. Christan Addo valde att försöka spela trots att foten hindrat honom en hel del i veckan.

Självklart syntes det i spelet hos "di gule" som hade väldigt svårt att få till ett ordnats passningsspel nu med alla dessa ömmande muskler och småskavanker.

Landskrona BoIS gjorde å andra sidan en riktigt bra match, men lyckades inte riktigt komma till några riktigt klara målchanser och därmed sattes inte heller Mohammed Zaghmout i IFK-målet på några större prov i den första halvleken.

Medan Landskrona ägnade sin första halvlek åt bra passningsspel och anfallsfotboll fick "gulingarna" ägna sig åt gott försvarsarbete och snabba omställningar – som ändå inte var tillräckligt snabba.

Lagen gick mållösa till halvtidsvilan med 4-4 i avslut.

Landskrona fortsatte på den inslagna vägen även i den andra halvleken och kom allt närmare ett ledningsmål. IFK Malmö ägnade stor del av andra halvleken åt att byta spelare då den ene efter den andre "gick sönder". Matchbilden blev således väldigt ryckig.

Med kvarten kvar valde "di gule" att formera om sig till 4-4-2 för att få fler snabba uppspel på två centrala forwards. Man behövde få med Stefan Vagic mer med i matchen – och det fick man.

Stefan Vagic hade flera fina dribblingsnummer och hade sånär vid två tillfällen gett IFK Malmö ledningen.

I den 52.a matchminuten klev Robin Olin fram och med smart väggspel med Safet Besic kunde den förra åter få bollen och kyligt hänga in 1-0 till ett tröttkört IFK Malmö.

Därefter radade Landskrona BoIS upp målchanser, hela fem stycken och Mohammed Zaghmout fick visa upp strålande reflexer.

Fotbollen är sällan rättvis, och även om "di gule" tyckte sig förtjäna minst en poäng för sitt slit och uppoffrande försvarsspel så kan man även erkänna att Landskrona hade mycket väl kunna vinna matchen med både ett och två mål.

I en träningsturnering är resultatet av underordnad betydelse, men trots det var det skönt för "gulingarna" att kunna stå som slutsegrare för sitt slit i en match där de faktiskt inte var det bättre laget. Undantag behövs de också.

Övriga resultat i omgång 2:

IF Limhamn Bunkeflo 2007 – Klågerups GIF: 2-0 (1-0)
Högaborgs BK – Fortuna FF: 4-0 (1-0)
Höganäs BK – Heleneholms SK: 8-0 (3-0)

Nästa omgång i Vinterserien är alltså mot Heleneholms SK, men inte förrän i februari 2010. Nu tar träningsturneringen ett kortare uppehåll.

Matchen spelades 2×30 minuter.

Startelvan (4-3-3): Mohammed Zaghmout – Edwin Adolfsson, Robin Olin (lk), Shadi Romi, Christian Addo – Dardan Behrami, Erik Cikaric, Safet Besic – Adil Hakimi, Stefan Vagic, Samim Saadat. Avbytare: Lukas Dahlström, Nigel Jackman, Oscar Hansson, Shqipron Rexha, Ziad Abedelrehman.

Matchens lirare: Robin Olin.