Ett av IFK Malmös två P95-lag är klart för kvartsfinal i inomhusturneringen Skånecupen. I kvartsfinalen, som spelas den 4 januari klockan 16:00, får "di gules" förstalag möta IF Limhamn Bunkeflo 2007 Röd.

Johan Carlsson, assisterande tränare för IFK Malmös P95:

Så var det dags för IFK Malmös P95 att beträda planen i en av världens största inomhuscuper. Dagen innan hade Blerim Mullici gjort ett jättejobb med sina P96:or där han ensam basade över tre lag och lyckades ta ett av dem till slutspel. Ett stort grattis till dem.
För IFK Malmös P95 såg cupen ut att starta på samma sätt. Några dagar innan turneringen skulle sätta igång så ådrog huvudtränare Thomas Green sig ett virus som vägrade släppa och att han skulle missa hela gruppspelsdagen var ett faktum på söndagsförmiddagen. 

Detta ledde till att undertecknad, assisterande tränaren Johan Carlsson, fick ta hand om de två lag som skulle ställa upp i Skånecupen. Något som på förhand såg problematiskt ut då det är många spelare att ta hand om och täta matcher för båda lagen.

Som tur är så finns det en kärlek till detta lag, inte bara från spelare och ledare, utan även från föräldrar och släktingar, som mer än gärna går in och hjälper till i detta lag när så behövs. Både Safet Besics bror Nermin och Robin Olins far David hjälpte till vid matcherna och uppvärmning och det ska de ha ett stort tack för.

P95 ställde upp med två lag, IFK Malmö 1 och 2, där lag 1 hade en grupp med tre matcher medan lag 2 hade fyra matcher och en bredare trupp. 

Före turneringen hade IFK bara tränat ett enda pass inomhus, medan många andra lag hade tränat betydligt mer och redan avverkat några inomhuscuper.

Detta märktes redan i den första matchen där lag 2 tog emot Arlöv och åkte på en käftsmäll som hette duga. 3-8 slutade matchen och IFK förstod nu att, bara för att man är mästare utomhus, så behöver man inte vara det inomhus, för där gäller inte gamla meriter längre.

Men visst skulle det bli bättre.  Glädjeämnet i den här matchen var Oscar Hansson som kom sent in i matchen, men dundrade in två snabba mål och visade att han prickat en toppform i samband med cupen.

Lag 1 inledde däremot med en 3-1-vinst mot Husie IF, men även här såg man att killarna inte var vana vid det snabba, trånga inomhusspelet. Dock ska det tilläggas att oförmågan att sätta sina chanser präglade denna match för IFK 1, där man gärna passade, dribblade och snurrade runt en extra gång innan man sköt. 
Lag 1 fortsatte därefter med match mot Åkarp 2 där man endast fick med sig en pinne, efter ett sent hörnmål av Åkarp. 

Det var en tydlig formationsmiss av försvaret, där man istället för att ställa upp som vi tränat på med en försvarsmur som täcker alla inspel, gjorde man en egen irra-runt-som-yra-höns-formation där ingen varken täckte av eller hade markering.

Även detta var ett resultat av att vi endast hade haft en enda inomhusträning, och därför inte kunnat öva in formationer och varianter så mycket så att det sitter i ryggmärgen.

Lag 2 mötte därefter Åkarp 1 och vilken förändring jämfört med första matchen. Det var ett helt nytt lag som beträdde planen, som anpassat sig efter inomhusspelet. Det var få tillslag, hög press och tät box. I denna match gjorde de verkligen allting rätt och vann välförtjänt med 3-1.
Lag 1 spelar därefter sin sista match för dagen mot FC Rosengård och behövde göra många mål för att gå vidare då Åkarp hade hängmatch och kunde spela på resultatet.

Det var en viktig match, och den skulle avgöra vilket av lagen som vinner gruppen. Johan, David och en krasslig Thomas på telefon hade inför matchen diskuterat vad som behövde förbättras och varför vi inte hade fått utdelning på våra chanser.

Vi visste vad vi skulle förbättra och det var vinna eller försvinna som gällde. Ledarna visste det, spelarna visste det och klubben visste det.

Lag 1 inledde som vi ville och gjorde tidiga mål. Spelet var snabbt, passningarna satt på fötterna som magneter. Skotten hade aldrig varit hårdare och mer precisa. "Di gule" vann matchen med 11-3 och Åkarp behövde nu vinna med sju mål i sista matchen för att gå vidare, det gjorde de inte, och lag 1 var i slutspel. Ett utropstecken är att Safet Besic imponerande med tre mål och tre assist i denna match.

Lag 2 mötte därefter BK Näset och chans för avancemang fanns ännu. Dessvärre förlorade "di gule" med 2-4 i en match där man var det bästa laget och olyckliga omständigheter avgjorde.

Vid ställningen 1-1 så gjorde Christian Addo ett hemåtpass som målvakten Adil Hakimi som inte alls var beredd på och det stod nu 1-2. Därefter hade "di gule" svårt att resa sig och man kom aldrig in i matchen igen. Till råga på allt så missade lagets skyttekung Oscar Hansson sista matchen, då han fick två obegripliga gula kort i slutet av matchen.

Sista matchen var därför betydelselös rent avancemangsmässigt, men spelarna hade fortfarande chansen att visa att de ville vara med i DM-laget i futsal. Det skulle visa sig att gruppsegraren Skurup skulle bli för svåra att besegra och matchen slutade 1-5.

Att båda lagen blev bättre ju fler matcher de spelade lovar gott inför slutspelet den 4 januari och för DM den 7 januari. Detta tillsammans med fler träningstillfällen inomhus, kommer göra att IFK Malmö blir ett lag att räkna med i framtiden.

Vi vill även passa på att tacka Ann Charlotte Aguilar tränare i P97 som även hon erbjöd sina tjänster om det skulle bli stressat. Dessutom var det trevligt att se ordförande Lars Holmberg inne i Kombihallen som med sin gula halsduk och stora leende spred klubbanda både under och mellan matcherna.

Gruppspel

Grupp 7

Arlövs BI 1 – IFK Malmö 2 8-3
Mål:
Oscar Hansson 2, Christian Addo (IFK)
Assist: Edwin Adolfsson, Ziad Abedelrehman (IFK)
Varningar:

IFK Malmö 2 – Åkarps IF 1 3-1
Mål:
Christian Addo, Lukas Dahlström, Oscar Hansson (IFK)
Assist: Shqipron Rexha 2 (IFK)
Varningar:

BK Näset – IFK Malmö 2 4-2
Mål:
Adil Hakimi 2 (IFK)
Assist:
Varningar: Oscar Hansson 2 (IFK)
Utvisningar: Oscar Hansson (IFK)

IFK Malmö 2 – Skurups AIF 1-5
Mål:
Christian Addo (IFK)
Assist: Shadi Romi (IFK)
Varningar:

Grupp 9

IFK Malmö 1 – Husie IF 1 3-1
Mål:
Adam Nordkvist, Robin Olin, Samim Saadat (IFK)
Assist: Adam Nordkvist, Dardan Behrami (IFK)
Varningar:

IFK Malmö 1 – Åkarps IF 2 2-2
Mål:
Safet Besic, Samim Saadat (IFK)
Assist: Safet Besic (IFK)
Varningar:

FC Rosengård – IFK Malmö 1 3-11
Mål:
Safet Besic 3, Dardan Behrami 2, Stefan Vagic 2, Adam Nordkvist, Erik Cikaric, Robin Olin, Samim Saadat (IFK)
Assist: Safet Besic 3, Erik Cikaric 2, Adam Nordkvist, Samim Saadat, Stefan Vagic (IFK)
Varningar: –

Matcherna spelades 1×14 minuter.

IFK Malmö 1 (2-2): Adam Nordkvist – Erik Cikaric, Samim Saadat – Dardan Behrami (lk), Stefan Vagic. Avbytare: Robin Olin, Safet Besic.

IFK Malmö 2 (2-2): Mohammed Zaghmout (1)/Adil Hakimi (2-4) – Shadi Romi, Edwin Adolfsson (lk) – Christian Addo, Adil Hakimi (1). Avbytare: Alexandar Trifkovic, Lukas Dahlström, Oscar Hansson, Shiqpron Rexha, Ziad Abedelrehman.