IFK Malmö är åter samlat, starkare än tidigare och fullt av revansch inför säsongen 2010.

IFK Malmös P95 har som bekant "förlorat" några spelare i vinter, en målvakt och några offensiva krafter. "Så kan det gå", skriver Kurt Vonnegut i Slakthus 5. Livet går faktiskt vidare.

De spelare som väljer att gå någon annanstans för att pröva sina vingar önskar vi i IFK Malmö självfallet all lycka och framgång. Klubben består medan spelare alltid kommer och går. Sådan är verkligheten.

Att förhindra en spelare som känner att det är dags att röra på sig vinner ingen på i längden. Eller som britterna säger: "don´t hate the player – hate the game!"

I somras förlorade 95:orna sin interne skyttekung och med ens blev det oroligt i leden; vem ska nu göra målen?

Ledarna lugnade alla och sade att målskörden kommer istället fördelas på flera spelare, något som senare visade sig stämma till punkt och pricka. Även om nu Stefan Vagic blivit en notorisk och pålitlig målskytt så är det alltjämt fler spelare som oftare hamnar i målprotokollet än tidigare.

Problem uppstår hela tiden och med problemen kommer det alltid nya och spännande lösningar. Med problemen måste man se bortom spelarnas nuvarande färdigheter och titta lite extra på deras egenskaper såsom karaktär, ledaregenskaper och laganda.

I svåra stunder finns det alltid flera som är beredda (så att säga) att kliva fram och ta ansvar för sina lagkamrater och för sitt lags framtid.

Och det är där vi är nu i IFK Malmös P95. Flera spelare har tagit större ansvar både på planen och och vid sidan av genom att värna om det fina kamratskapet laget alltid haft som sitt signum.

Det finns alltid en skör tråd som aldrig får brista: balansen mellan hård träning och upplivad stämning. Båda måste gå att uppfylla, helst på samma gång.

Vi valde den hårda linjen och killarna svarade genom att arbeta exemplariskt och visa prov på karaktär, vänskap och problemlösning.

Detta har resulterat i att spelare som Joy Hossain, Patchicco Diallo och Astrit Brahimi återvänt efter tveksamheter inför säsongen 2010. Detta är mycket glädjande då alla tre besitter fina fotbollsfärdigheter med vinnande egenskaper.

Nyligen gjorde man också klart med målvakten, Ali Shibli. Undertecknad har sällan sett en målvakt med bättre reflexer än denne självsäkre och dominante talang.

Glädjande är också att lagets andre målvakt, Mohammed Zaghmout, visat på en oerhörd fin utveckling de senaste veckorna under assisterande Johan Carlssons utmärkta målvaktsträningar.

Några spelare är på provträning och ledarstaben kommer titta närmare på dem de kommande två veckorna. Med andra ord ser det lovande ut.

Till våren spelar man med två lag i seriespelet. Ett lag kommer att spela i P16 Södra och det andra laget i P15 Skåne A där bland annat Landskrona BoIS och Helsingborgs IF kommer att ses som favoriter.

Det blir en spännande vår där träningsturneringen Vinterserien kommer att ha sina avslutande omgångar, i vilken IFK Malmö hänger bra med i toppen med goda möjligheter att vinna serien.

Söndagen den 14 februari spelas det regionala SM-gruppspelet i futsal i Skurup där "di gule" går in i turneringen som Skånemästare. Förberedelse inför detta sker på fredagkväll i Linnéskolans idrottshall för att vänja sig vid rätt underlag.

Dagen före (13/2) möter "gulingarna" Klågerups GIF i Vinterserien på Malmö IP med avspark klockan 11.15.

Det hårda arbetet fortsätter och med den glädjen över att träna, leda och utvecklas tillsammans med stans bästa fotbollsgäng!