Inför P95 – Klågerups GIF


På lördag spelar IFK Malmös P95 match mot Klågerups GIF i träningsturneringen Vinterserien.

Det ska bli spännande att åter se "di gule" i hetluften och i elvamannafotboll dessutom.

Senast laget spelade match nämligen var i DM i futsal där man också stod som slutsegrare, vilket innebär att man redan på söndag (14/2) spelar regionalt SM-slutspel i just futsal.

Fast, nu är det elvamannafotboll som gäller och ett test för det nya spelsystemet 4-2-3-1, något ledarna hoppas ska falla väl ut. Tidigare spelade man som bekant 4-3-3.

Några spelare har försvunnit och det är inte lika självklart att spela 4-3-3 längre. Förvisso innehar man fortfarande samma spelartyper, men inte lika många alternativ som tidigare på varje position.

Det ska dock inte till några större förändringar att spela 4-2-3-1 eftersom det kräver samma sorts spelartyper. Den enda skillnaden är att spelarnas grundpositioner och ansvarsområden har förflyttats en aning på planen.

Efter veckans tuffa träningar är "gulingarna" redo för att testa 4-2-3-1 och det har onekligen sett bra ut på träning. Omställningarna har varit ruggigt bra med imponerande effektivitet och man har samtidigt kunna spela med fler spelare i sitt defensiva arbete.

Just defensiven är något man velat förbättra inför säsongen 2010. Offensivt har "di gule" alltid varit pålitligt, men man vill som sagt förbättra på defensiven eftersom IFK Malmös P95 även kommer att ha ett lag i serien P16 Södra.

Debuterar gör också målvakten Ali Shibli och tillbaka i truppen är också Astrit Brahimi och Joy Hossain.

Matchen spelas på lördag (13/2) på Malmö IP med avspark klockan 11.15. Laget samlas ombytta klockan 10.15 på arenan.

Startelvan (4-2-3-1): Ali Shibli – Christian Addo, Robin Olin, Shadi Romi, Shqipron Rexha – Joy Hossain, Lukas Dahlström – Eric Cikaric, Safet Besic (lk), Dardan Behrami – Stefan Vagic. Avbytare: Astrit Brahimi, Denis Durgutovic, Ibrahim Zaghmouth, Oscar Hansson, Ziad Abed El Rehman.