Tappad ledning för IFK Malmö


1-2 (1-1) mot division 2-laget Högaborg på plan 10 på Stadionområdet för IFK Malmö blev resultatet i lagets andra träningsmatch för året.

Det fanns saker att glädja sig åt, andra detaljer — viktiga och mindre viktiga — för tränarna att ta tag i. Det var en typisk träningsmatch en kall och ruggig eftermiddag den 20 februari.



IFK inledde bra med ett mål, distinkt inslaget efter bara tre minuter av Serkan Yalcin på ett bra inlägg av Mustafa Arezoo. Gult hade ett övertag de första 20-25 minuterna men tappade initiativet efter hand med 1-1 efter 30 minuter som en logisk följd.

Högaborg var också det bättre laget efter paus och 25 minuter in på den andra halvleken kom helsingborgarnas segermål efter en fast situation (frispark). Högaborg hade också totalt tre träffar i målramen.

IFK hade  i sin tur tre verkligt bra skott som tvingade gästernas målvakt Marco Lindholm-Passanante (jodå, det var han som vaktade IFK-målet i höstas) att visa sin kapacitet. Avslutningen var IFK:s med ett hyggligt spelövertag.



– Bra inledning och en bra avslutning, summerade IFK-tränaren Stefan Christoffersson, så där lagom nöjd som man skall vara vid den här tidpunkten på försäsongen.


– Det finns mycket att jobba med, inte minst att få vissa spelare att få rätt självbild av sin egen förmåga, påpekade Stefan, som dock klargjorde att han har en ung, lovande trupp att utveckla.

Startelvan (4-4-2): Daniel Sandberg – Mustafa Arezoo, Ahmedin Sudic (lk), Alden Smajlovic, Lucas Horntvedt – Robinn Sander, Ali Burrniku, Ghassan Talozi, Edis Djugumovic – Blerim Arifi, Serkan Yalcin. Avbytare: Demokrat Maxhuni (Alden Smajlovic 25), Serdar Semovski (Serkan Yalcin 46), Tobias Rosenlind (Ali Burrniku 60), Marko Knezevic (Blerim Arifi 62), Omar Aouida (Ghassan Talozi 75), Patrik Lahall (Edis Djugumovic 75).