IFK Malmö spelade oavgjort, 3-3 (2-1), i lördagens träningsmatch mot division 2-klubben IFK Klagshamn.

Ali Burrniku, Blerim Arifi och Mustafa Arezoo (på frispark) nätade för "di gule".

Ulf Pålsson, assisterande tränare i IFK Malmö:

Det känns bra att sammanfatta matchen. En match som spelades i ett högt tempo där båda lagen verkligen ville spela en bra fotboll och jag tror att detta var en match helt i publikens smak.

Vi har jobbat mycket med vårt positionsspel och försvarsarbete den senaste tiden och det som gladde oss mest var att spelarna tog detta med sig ut på planen. Jag tycker också att killarna hade en härlig inställning och god disciplin.

Klagshamn är ett mycket bra lag som förfogar över många rutinerade och duktiga spelare så jag tycker att det känns bra att spela 3-3.

Att vi inte orkade fullt ut när vi hade ledningen med 3-1 lägger vi inte så mycket kraft på i nuläget utan vi kommer att fortsätta jobba hårt i veckan för att komma väl förberedda till matchen mot TFF:s Tipselitlag.

Det känns lite svårt att lyfta fram enskilda spelare när hela laget gjorde en bra match, men Arsim Arifi och Robinn Sander var mycket duktiga tillsammans som mittbackar.

Startelvan (4-4-2): Abdul Semwanga Nyende – Mustafa Arezoo, Arsim Arifi (lk), Robinn Sander, Lucas Horntvedt – Ghassan Talozi, Tobias Rosenlind, Ali Burrniku, Demokrat Maxhuni – Blerim Arifi, Serkan Yalcin. Avbytare: Daniel Sandberg (målvakt, Abdul Semwanga Nyende 46), Marko Knezevic (Serkan Yalcin 60), Omar Aouida (Demokrat Maxhuni 75), Edis Djugumovic (Tobias Rosenlind 80), Amar Hajdarevic, Patrik Lahall, Robert Svensson.