IFK Malmös P95 har drabbats hårt av vinterns envishet. Seniorlag på både herr- och damsidan har fått förtur till Malmö Stadions konstgräsplaner vilket gjort att alternativa träningar och datum fått ersätta de ordinarie.

Så sent som igår trodde vi att plan 10 på Malmö Stadion var vår att bruka på onsdagen, men "snöschemat# ville annat och stadens ungdomslag förväntas trolla fram träningsplatser i vintermörkret, såtillvida man inte har en grusplan i bakfickan.

Detta innebär att onsdagens bollpass ersätts av löpträning på torsdagen (4 mars) klockan 18.30 vid Malmö Stadion. Passet beräknas ta 75 minuter. Motionscyklar finns för de som genomgår rehab.

Senast var det 28 spelare som närvarade, men vi räknar med att vi borde bli 33 på torsdagen eftersom rapporter gör gällande att de som varit förkylda åter ska kunna medverka.

Fredagen den 5 mars tränar vi på Linnéskolan. Vi kommer att dela in samtliga i truppen i två grupper. Vi kommer att ha 55 minuters explosivitetsträning och 35 minuter med teknikboll.

Besked om grupptillhörighet ges under torsdagens löpträning. Grupp A tränar 16.50 – 18.30 medan grupp U tränar 18.20 – 20.00.

Lördag är det träningsmatch mot IFK Klagshamn med avspark 11.15. Laget samlas vid klubben 10.00.

Samma dag, klockan 15.00, spelar IFK Malmös U21 bortamatch i DM mot Heleneholms SK. Fem spelare från P95 kommer att deltaga, varav två som ersättare. Vilka detta blir meddelas på torsdag.

Förhoppningsvis kommer vårt ordinarie träningschema att gälla från och med nästa vecka.