3-0 blev 3-5 för IFK Malmö

Full kontroll på planen och klar ledning med 3-0. Men ett skade- och sjukdomsdrabbat IFK Malmö tappade allt den sista halvtimmen och förlorade lördagens träningsmatch mot Trelleborgs FF:s Tipselit med 3-5.

– Vi är självklart besvikna på hur vi levererar i den här matchen. Har man 3-0 ska man bara stänga matchen och definitivt inte släppa in fem mål på raken, sade Ulf Pålsson, assisterande tränare i IFK Malmö, till ifkmalmo.com.

Efter en trevande öppning kunde Serkan Yalcin ge ett effektivt "di gule" ledningen redan i den elfte minuten. Blerim Arifi skarvade vidare ett inlägg från Demokrat Maxhuni till en friställd Yalcin som inte gjorde något misstag.

Tolv minuter senare spädde Serkan Yalcin även på till 2-0. Drygt tio minuter in på den andra halvleken kom 3-0 genom U21-spelaren Walid Shams som utnyttjade ett fint förarbete av Patrik Lahall och Edis Djugumovic.

Därefter var det dock ridå ner för IFK Malmö som tappade allt vad försvarsspel heter. Redan i anfallet efter 3-0-målet var det reducerat, i den 58:e minuten kom 2-3, 3-3 i 80:e, 3-4 i 82:e och slutligen 3-5 i den 89:e minuten

– Det är svårt att peka på någon speciell anledning, om det var orken eller inte. Men vi tappade organisationen och sedan var det kört. Det är något som vi självklart måste prata om i veckan, menade Ulf Pålsson.

Startelvan (4-4-2): Abdul Semwanga Nyende – Mustafa Arezoo, Arsim Arifi (lk), Robinn Sander, Lucas Horntvedt – Ghassan Talozi, Ahmedin Sudic, Tobias Rosenlind, Demokrat Maxhuni – Blerim Arifi, Serkan Yalcin. Avbytare: Edis Djugumovic (Serkan Yalcin 46), Patrik Lahall (Mustafa Arezoo 46), Walid Shams (Blerim Arifi 46), Daniel Sandberg (målvakt, Abdul Semwanga Nyende 63), Omar Aouida (Ghassan Talozi 63), Ahmed Al Mawally (Demokrat Maxhuni 70).