IFK Malmös P95 vann lördagens träningsmatch mot IFK Klagshamn med 3-0 (1-0).

Det syntes inledninsgvis att det var två lag som mest ägnat den senaste tiden åt löpningar och annat nu när fotbollsplanerna varit obrukbara eller vars konstgräsplaner varit utlånade till seniorlag.

Under de första 20 minuterna var helt klart gästande IFK Klagshamn en aning mer på hugget och var nära att rinna igenom med sina giftiga forwards vid flera tillfällen. Debuterande Nermin Hadzic och pålitlige Shadi Romi löste sina uppgifter föredömligt.

"Di gule" hade uppenbara problem på sin högerkant på vilken gästerna tveklöst valde att attackera på, och det var inte lätt för debutanterna Simon Mårtensson och Sebastian Gomez att hitta rätt i sitt positionsspel. På arbetskapaciteten fanns det dock inget att anmärka.Godkända debuter av de båda.

På "di gules" vänsterkant fanns det desto mer att glädjas över. Sulejman Kendic gjorde en riktigt god första halvlek och samarbetet med löpvillige ytterbacken Christian Addo lovar gott inför framtiden.

Det var också Sulejman Kendic som hittade fram till Erik Cikaric som genom en styrning kunde överlista den duktige målvakten i IFK Klagshamn, 1-0, efter knappt 25 minuters spel.

Strax före "gulingarnas" ledningsmål hade Ali Shibli svarat för en enastående reflexräddning på ett närskott närmare än två meter. Ledning för gästerna där och matchbilden hade kunnat te sig annorlunda.

Hemmalaget tog över allt mer och hade två ramträffar strax före pausvilan.

Till den andra halvleken gjorde man några byten som varit förbestämda. Haris Havic ersatte Ali Shibli i IFK-målet, men kom att få en lugn på jobbet i sin IFK-debut.

Adil Hakimi och ännu en debutant, Jack Hertzman, kom in på högerbacken respektive vänsterbacken. Båda skötte sig bra.

Även Rimon Seyoum debuterade och visade prov på några fina djupledsbollar från sin centrala mittfältsposition.

En rockad gjordes också när Dardan Behrami flyttade ut till höger och förtjänstfullt stängde korridoren. Safet Besic tog hand om spetspositionen på mitten.

I den andra halvleken styrde IFK Malmö till viss del gästernas uppspelsfas, genom att vara aggressivt på kanterna och tvinga in motståndarna i mitten där tre centrala mittfältare väntade – och med framgång kunna vinna boll betydligt oftare än i den första halvleken.

Hela den andra halvleken var under "gulingarnas" kontroll och spelet var från båda lagen betydligt mer vårdat och med tydligare linjer i anfallsspelet.

Ziad Abed El Rehman ersatte Robin Olin som gjorde sin första match som innermittfältare. Betyget godkänt. Ersättaren gjorde ett lika gott arbete och helt klart börjar det bli en bättre och positivare konkurrens om platserna i startelvan.

Astrit Brahimi hade inte varit länge på planen förrän han "tjuvade" en bakåtpassning och snyggt utökade IFK-ledningen till 2-0.

Ytterligare en debutant fick speltid i den andra halvleken, Emrah Isic, som spelade enkelt, följsamt och med några fina attacker på kanten.

Från sidlinjen var det ingen som saknade de flyktade spelarna och IFK Malmö säsongen 2010 ser onkeligen starkare ut än tidigare.

Sista kvarten kom kvittot på "di gules" hårda fysträningar när gästerna gick på knäna och hemmalaget hade flera bud på fler mål.

Safet Besic kunde några minuter från slutet tråckla sig förbi tre motståndare och när alla trodde han förlorat bollen slog han till genom att passa bollen med höger fot bakom vänsterstödjeben. Bollen for i en magnifik båge, över de annars välplacerade mittbackarna i Klagshamn och friställde Stefan Vagic som distinkt satte 3-0.

Även Rimon Seyoum (eller var det Safet Besic igen) hittade fram till Stefan Vagic med en delikat djupledspassning som den senare fick alldeles för mycket tid på sig att förvalta. Skottet smet över ribban.

Om det var okontrollerat och brister i organisationen i den första halvleken var det total kontroll från "di gules" sida i den andra halvleken. Därmed inte sagt att IFK Klagshamn inte kommer att bli giftigt i år för det kommer de att vara.

Förhoppningsvis kan IFK Malmö återfå sina träningstider på konstgräsplanen den kommande veckan, vilket kan behövas eftersom ambitionen är hög när det gäller detta fantastiska lag.

Matchen spelades 2×40 minuter.

Startelvan (4-2-3-1):
Ali Shibli – Sebastian Gomez, Nermin Hadzic, Shadi Romi, Christian Addo –  Robin Olin, Safet Besic (lk) – Simon Mårtensson, Dardan Behrami, Sulejman Kendic – Erik Cikaric. Avbytare: Adil Hakimi, Astrit Brahimi, Emrah Isic, Jack Hertzman, Rimon Seyoum, Stefan Vagic, Ziad Abed El Rehman, Haris Havic (målvakt). 

Matchens lirare: Safet Besic