IFK Malmös P96 vann även den andra matchen i DM-gruppspelet där FC Rosengård besegrades med klara 5-1 (2-0).

Blerim Mullici, tränare för IFK Malmös P96:

Jag tycker att vi överlag gjorde en bra match där vi var det bättre från början till slut. Vi skapade fler chanser än FC Rosengård och hade två frilägen när det stod 0-0, men lyckades tyvärr inte förvalta någon av dessa heta chanser.

Efter drygt 20 minuters spel så tog vi också ledningen Bassam Ahmad och minuten därefter utökade vi genom Yousef El Beyrouti. Därefter hade vi den första halvleken under full kontroll.

Det tog sedan inte många minuter i andra halvlek innan de hade reducerat.Men vi kom igen snabbt och gjorde tre mål till fram till det odiskutabla slutresultatet 5-1.

Med sju minuter kvar flyttade vi upp Zakaria Awad i anfallet och visst tog även han chansen att göra mål. Efter att ha sprungit igenom hela deras försvar avslutade han hur kyligt som helst genom att enkelt placera in bollen i mål.

Långa stunder spelade vi en mycket fin fotboll och det ska vi ta med oss till DM-matchen nästa vecka då Landskrona BoIS står för motståndet på hemmaplan.

Utmärkelsen till matchens lirare delas den här gången mellan Zakaria Awad och Emir Rahman som gjorde det mycket bra där bak. Men vi får för den sakens skull inte glömma att det här var en kollektiv insats där alla ska ha beröm.

Matchen spelades 2×30 minuter.

Startelvan (4-3-3): Ismail Islamoski (lk) – Ahmed Fakhro, Zakaria Awad, Agon Ajeti, Emir Rahman – Amit Veliu, Bassam Ahmad, Saber Azizi – Belmin Karic, Yusuf Semovski, Yousef El Beyrouti. Avbytare: Adonik Zeqiri, Arianit Mulaj, Mostafa Omar, Sulejman Kendic, Tarek Bekar.

Matchens lirare: Emir Rahman & Zakaria Awad.