Snöplig förlust för P95-2

IFK Malmös P95-2 förlorade söndagens bortamatch i Vinterserien mot Fortuna FF med 2-3 (2-0) trots full kontroll och halvtidsledning med två mål.

Det är en skadeskjuten IFK Malmötrupp som snart går in i vecka 12. Hela 14 spelare återfinns på skadelistan. Med anledning av detta vilar laget måndag och tisdag den kommande veckan för att kunna återhämta sig.

På söndagen åkte alltså IFK Malmö 2 till Rydebäck för att spela mot Fortuna FF i Vinterserien. Det som började så lovande slutade ändå till slut med ett snöpligt nederlag, 2-3 (2-0).

Smajil Hadzic, assisterande tränare för IFK Malmös P95:

Vi fick några sena återbud, Rimon Seyoum (ljumskar) och Emrah Isic (halsont) och hade redan sju borta med U21-laget. Vi gjorde en mycket bra första halvlek, mycket bra. Vi spelade fin fotboll och de backade hem med hela laget. Vi gjorde två mål och borde ha haft en straff till och kanske något mål till.

Lukas Dahlström var mycket bra, han var riktigt bra idag. Nermin Krupic slet och kunde knappt gå efter matchen.

Sebastian Gomez och Simon Mårtenssons första halvlek var också riktigt bra. Simons (Mårtensson) inlägg till Oscar Hanssons mål var fint. Även Ali (Shibli) var bra.

Vi hade full kontroll på matchen, kolla bara statistiken. Vi gjorde som sagt byten några byten i halvtid och något före, och det blev inte riktigt samma sak.

Vi spelade ändå bra fotboll i andra, men de gjorde två kontringsmål i den 43:e och 46:e minuten och sedan försökte vi ta ledningen igen.

Två varningar och vi var åtta utespelare. Khaled Jammal protesterade mot straffsparken som Fortuna FF fick billigt. Ali Shibli, IFK-målvakten, rensade undan en boll och därefter föll en Fortuna-spelare över honom och domaren blåste straff.

Det blev mycket upprört i laget och Nermin Hadzic försökte lugna ned sitt lag och sa bland annat ”håll käften”. Domaren hörde detta och och även Nermin (Hadzic) fick lämna planen.

Fortuna satte straffen i den 75:e minuten och med åtta utespelare skapade vi två bra chanser.

Vi borde ha vunnit matchen, men vi behövde lufta bänken också. Vi gjorde som sagt en mycket bra första halvlek och vi var det bättre laget.

Matchen spelades 2×40 minuter.

Startelvan (4-2-3-1): Ali Shibli – Sebastian Gomez, Nermin Hadzic, Agon Kamberi, Adil Hakimi (lk) – Nermin Krupic, Lukas Dahlström – Simon Mårtensson, Ziad Abed El Rehman, Oscar Hansson – Khaled Jammal. Avbytare: Astrit Brahimi, Ibrahim Zaghmouth, Yonis Muhamed.

Matchens lirare: Ali Shibli & Simon Mårtensson.