En slätstruken insats resulterade i 0-3 (0-2) för IFK Malmö i fredagens träningsmatch mot den blivande division 3-konkurrenten FBK Balkan.

Fram till Balkans ledningsmål, genom Rani Hadrous i den 32:e minuten, såg det ändå skapligt ut för "di gule". Men sedan förändrades allt. Rani Hadrous satte 2-0 bara två minuter senare och halvannan minut in på andra halvlek sköt Wellington Munemo Andersson 3-0.

– Det var som om luften gick ur oss. Vi tappade fokus och tog mängder av felaktiga beslut, sade Ulf Pålsson, assisterande tränare i IFK Malmö, till ifkmalmo.com.

– Spelarna gick inte in i duellerna, tog inte kampen och blev passiva.

Merparten av spelarna i IFK Malmö underpresterade. Det var endast ett fåtal som kunde komma ifrån matchen med hedern i behåll, däribland yttermittfältaren Demokrat Maxhuni och den unge vänsterbacken Lucas Horntvedt.

Provspelande Mattias Göransson (försvarare, Höllvikens GIF) och Momodou Jagne (mittfältare, IFK Klagshamn), förtjänade däremot gott betyg. Göransson spelade 90 minuter, medan Jagne blev utbytt i början av andra halvlek.

Med drygt tre minuter kvar av matchen blev Mustafa Arezoo utvisad efter att ha snackat sig till sitt andra gula kort. Eftersom det rörde sig om en träningsmatch fick IFK Malmö dock tillåtelse att sätta in en ny spelare på banan.

Startelvan (4-4-2): Abdul Semwanga Nyende – Mustafa Arezoo, Mattias Göransson, Arsim Arifi (lk), Lucas Horntvedt – Momodou Jagne, Robinn Sander, Ali Burrniku, Demokrat Maxhuni – Blerim Arifi, Serkan Yalcin. Avbytare: Tobias Rosenlind (Arsim Arifi 45+2), Edis Djugumovic (Momodou Jagne 53), Serdar Semovski (Serkan Yalcin 61), Ayoub Ahmad (Blerim Arifi 76), Daniel Sandberg (målvakt).