Lars Holmberg månadens IFK:are i mars

Juryn sammanträdde utan sin ordförande Lars Holmberg och mars månad var inte ens slut när de två andra jurymedlemmarna sammanträdde och utsåg just Lars till Månadens IFK-are.

Att valet var populärt var inte att ta miste om, när Lars vid onsdagens årsmöte – vi ville passa på att hylla honom just vid mötet – erhöll sin tröja. Applåderna var långa och hjärtliga och inte minst välförtjänta.

Likväl tror jag få vet vilket arbete som Lars – och hans familj – lägger ner på sitt kära IFK Malmö. Det är många timmar varje dag – i helg och vardag – han ägnar åt klubben. Det är få dagar han inte finns på kansliet, ibland halva och till och med hela dagar/kvällar. Inget jobb är för litet, han tar tag i allt.

Problemen är många, det skall alla veta. Jag är övertygad om att utan Lars – och här kommer familjen in igen – hade IFK:s framtid varit dyster. Hans arbete, alltid med ett glatt humör, kommer att bli IFK Malmös räddning.

Hans ledarskap inspirerar. Utan Lars som ordförande hade exempelvis jag själv inte engagerat mig i IFK Malmö. Jag vet att fler har samma uppfattning.

– Men vi måste bli fler, menar och manar Lars Holmberg.

Se fler Månadens IFK:are »