Lagom till seriestarten har IFK Malmö fått igång målfabrikationen igen. Genrepet mot division 2-klubben GIF Nike slutade oavgjort, 3-3 (2-2), sedan "di gule" lyckats kvittera i slutminuterna och därmed bröts den fem matcher långa förlustsviten.

GIF Nike hade ett målmässigt grepp om hela matchen, men hela tiden kom IFK Malmö tillbaka och kvitterade.

Ulf Pålsson, assisterande tränare i IFK Malmö:

Om man ser till förutsättningarna gjorde vi en riktigt bra match. Vi mötte ändå ett etablerat division 2-lag och spelade en bra fotboll. De hade ett annat spel, körde mer med långa bollar och spelade på ytan, medan vi försökte att rulla boll.

Fortfarande har vi en del problem på backsidan. Arsim Arifi och Lucas Horntvedt var båda borta på grund av ljumskproblem, medan Robinn Sander kände av smärtor i baksidan av det ena låret och det var därför egentligen bara Ahmedin Sudic som spelade på sin ordinarie plats.

Omar Aouida gjorde sin första match som mittback och var lysande. Under stora delar av matchen var också Demokrat Maxhuni duktig och låg bakom två av målen. Det var även positivt att se att Ali Burrniku börjar hitta allt mer rätt i sin roll som spelfördelare.

Startelvan (4-4-2): Abdul Semwanga Nyende – Mustafa Arezoo, Ahmedin Sudic (lk), Omar Aouida, Ghassan Talozi – Edis Djugumovic, Tobias Rosenlind, Ali Burrniku, Demokrat Maxhuni – Blerim Arifi, Serkan Yalcin. Avbytare: Alden Smajlovic (Mustafa Arezoo 37), Serdar Semovski (Edis Djugumovic 61), Ayoub Ahmad (Serkan Yalcin 67), Patrik Lahall (Blerim Arifi 75), Walid Faour (Alden Smajlovic 81).