Ett rejält ras sista kvarten kostade IFK Malmös U21-lag en plats i nästa omgång av DM-slutspelet för juniorer. "Gulingarna" hade ledningen med 3-1, men föll ihop totalt mot Svedala IF som kunde vända till seger med 4-3.

Thomas Green, tillförordnad tränare för IFK Malmös U21-lag:

Det var lite trevande i början från båda lagen, men vi var tydligt det lag som tog för sig mest. Svedala fick en rejäl tändning av att vi tappade bollen enkelt och stack upp på flera giftiga kontringar där Daniel Sandberg i målet svarade för några riktigt starka ingripanden.

På topp var det hela tiden Mustafa Jamil som sysselsatte två-tre spelare på egen hand. Vi hittade snabbt deras svagheter på kanten, men vår sista passning var för svag.

Vårt ledningsmål var dock en läckerhet. I andra halvlek sköt Rami Amin ett inlägg som gick via en Svedalaspelare och in i mål, återigen användes kanten väl.

Då tyckte vi att de gick på knäna. Det spelade ingen roll att de gick ner på tre backar, utan det var ändå vi som kom till farligheterna. Vi blev också övermodigt och en del spelare måste fråga sig själv varför man dröjer kvar sig kvar på offensiv planhalva när de anfaller och vi leder.

Vi borde ha dödat matchen efter att ha förvaltat en straff fram till 3-1, men återigen krånglade vi för mycket istället för att bara ta ett avslut. Övermodet fortsatte och vi tog dåliga hemjobb.

De tilläts åter reducera, samt kvittera och sedan ändrade killarna själv om i laget där blandat P95;an Dardan Behrami hamnade i mittlåset. Hans slit på mitten saknades, samtidigt som vi fick en ovan spelare där bak. Deras ledningsmål, som sedermera även blev ett segermål, tycker jag var solklar offside.

Spelarna behöver öva en del på hörnor och sista tredjedelen som var svaga kort i dagens match. Med bättre disciplin hade vi vunnit matchen så visst var det tråkigt att vi under den sista kvarten tappade avancemanget i den här turneringen.

Startelvan (4-4-2): Daniel Sandberg – Rami Amin, Mattias Olsson, Martin Sosa (lk), Mirza Dizdarevic – Blend Karim, Walid Shams, Dardan Behrami, Kemal Karaosmanovic – Mustafa Jamil, Stefan Vagic. Avbytare: Robin Olin (Stefan Vagic 53), Shadi Romi (Mirza Dizdarevic 85).

Matchens lirare: Daniel Sandberg & Mustafa Jamil.