Dubbel olycka för IFK Malmö

Det blev en olycklig start för IFK Malmö i division 3-premiären. Och det i dubbel bemärkelse. Det värsta var förstås förlusten, 1-2 på bortaplan mot Svedala IF.

Matchen fick också en minst sagt tung början. Efter en dryg kvart snappade en hemmaspelare upp ett slarvigt IFK-uppspel och fri med målvakten Abdul "Abbe" Semwanga Nyende fälldes Svedalaspelaren.

Resultat: utvisning av Abbe och en säkert inslagen straff och 1-0 bakom ersättaren Daniel Sandberg, som också före paus fick se ett kanonskott passera sig, 2-0.

IFK reducerade på en hörna direkt i mål i medvinden inslagen av Ali Burrniku. IFK var också nära en kvittering, ett kanonkott i ribbans underkant med studs på mållinjen av inhopparen Robinn Sander. Svedalamålvakten Niklas Malmberg hade även två klassräddningar.

I sanningens namn skall det också nämnas att Svedala hade några bra lägen att utöka sin målskörd.

Matchen var ingen höjdare, underlaget och det hårda vinden gav förstås inte de bästa förutsättningarna.

STARTELVORNA

Svedala IF (4-4-1-1): Niklas Malmberg – Patrik Andersson, Erik Alvarado, Axel Olsson (lk), Zebastian Jönsson – Johan Rundquist, Johan Caapsgård, Patrik Karlsson, Robin Eriksson – Billy Jensen – Patrik Althin. Avbytare: Anders Celander (Johan Caapsgård 26), Dennis Mattsson (Robin Eriksson 70), Hugo Moura de Olivera, Nichlas Schön, Patrik Larsson, Eddie Jensen (målvakt).

IFK Malmö (4-4-2): Abdul Semwanga Nyende – Mustafa Arezoo, Ahmedin Sudic, Arsim Arifi (lk), Ghassan Talozi – Edis Djugumovic, Ali Burrniku, Omar Aouida, Demokrat Maxhuni – Blerim Arifi, Serkan Yalcin. Avbytare: Daniel Sandberg (målvakt, Serkan Yalcin 17), Robinn Sander (Edis Djugumovic 70), Lucas Horntvedt (Mustafa Arezoo 76), Ayoub Ahmad, Patrik Lahall, Serdar Semovski, Tobias Rosenlind.

MATCHENS LIRARE

Svedala: Johan Rundquist.

IFK Malmö: Ali Burrniku.