0-1-förlust för IFK Malmö

Ett olyckligt mål och en sen utvisning. Det spelmässiga övertaget före paus räckte inte för att IFK Malmö skulle ta sin tredje raka seger i division 3 Södra Götaland och föll till slut med 0-1 (0-0) i kamratderbyt mot IFK Trelleborg.

Carl Tomaszewski blev stor matchhjälte för IFK Trelleborg när han i den 51:e minuten tog emot ett inlägg från Dezair Idrizi och enkelt nätade bakom Abdul Semwanga Nyende i IFK Malmö-målet.

Med drygt tio minuter kvar av ordinarie speltid åkte "di gules" Lucas Horntvedt på en grov utvisning sedan han gått med dobbarna före i en närkamp.

Ulf Pålsson, assisterande tränare i IFK Malmö:

Jag är grymt besviken över att vi inte lyckades vinna den här matchen. Vi skulle ha stängt matchen i första halvlek med det spelet som vi presterade och de chanserna som vi skapade, därför är det självklart att det här känns tungt.

Spelet var helt enligt riktlinjerna. Det enorma bollinnehavet hjälpte dock inte när vi inte klarade av att få hål på ett försvarsstarkt IFK Trelleborg. De gick ner med ett lågt försvar och det lyckades vi aldrig tränga igenom tillräckligt

Trots allt gick det att hitta många positiva delar. Vi fortsatte att försöka i andra halvlek och då fick de ett mål som var djupt olyckligt där två försvarsspelare trillade och gav dem fritt spelrum. Hade vi haft matchen i halvtid är det otänkbart att vi hade förlorat.

STARTELVORNA

IFK Malmö (4-4-2): Abdul Semwanga Nyende – Mustafa Arezoo, Ahmedin Sudic, Arsim Arifi (lk), Lucas Horntvedt – Ghassan Talozi, Ali Burrniku, Robinn Sander, Demokrat Maxhuni – Serkan Yalcin, Blerim Arifi. Avbytare: Serdar Semovski (Serkan Yalcin 62), Omar Aouida (Ali Burrniku 72), Edis Djugumovic (Ghassan Talozi 88), Ayoub Ahmad, Patrik Lahall, Tobias Rosenlind, Daniel Sandberg (målvakt).

IFK Trelleborg (3-5-2): Robert Odelstig – Emir Rozajac (lk), Martin Nordblad, Ted Helmesjö – Fadi El Hage, Dezair Idrizi, Gustav Lindquist, Fredrik Jönsson, Johan Hellström – Mounir Fakhro, Carl Tomaszewski. Avbytare: Vedat Shala (Monir Fakhro 61), Lirim Sali (Johan Hellström 70), Patrik Lippe (Fadi El Hage 80), Johan Malmberg, Lindit Idrizi, Rasmus Petersson, Benjamin Tidå (målvakt).

MATCHENS LIRARE

IFK Malmö: Ahmedin Sudic.

IFK Trelleborg: Gustav Lindquist.