Inför P94 – FC Rosengård


Ikväll spelas första omgången i årets upplaga av Malmömästerskapet för pojkar födda 1994. För motståndet svarar FC Rosengård och matchen har avsparken satt till 18.15 på Malmö Stadion, plan 10.

IFK Malmö gör blott en förändring i truppen mot det lag som besegrade Höllvikens GIF med 2-0 (0-0) i helgen. Tillbaka är Robin Olin på Agon Kamberis bekostnad, vilket gör att den förra åter bildar mittlås med Shadi Romi.

Alltjämt på skadelistan är försvararen Edwin Adolfsson som väntas tillbaka i träning inom 1-2 veckor.

”Di gule” har inlett serien P16 Södra på ett strålande vis med idel segrar efter fyra omgångar och med den fina målskillnaden 22-4, vilket gör att man toppar serien med full pott före Husie IF.

På hemmaplan har man fortfarande inte släppt in något mål.

FC Rosengård som till vardags spelar i P16 Skåne B placerar sig på en sjunde plats med två segrar och två förluster med målskillanden 5-13, på samma poäng som sexan Klågerups GIF (ett lag ”gulingarna” är bekant med) fast med sämre målskillnad.

Ledarstaben vill se ett IFK Malmö som förutom fina kämpartakter (såsom i matchen senast mot Höllviken) också kan spela snabb och effektiv fotboll: få tillslag och där man förvaltar målchanserna bättre.

Några spelare måste ta ytterligare ett steg mot toppen ikväll. Det handlar inte bara om vad den enskilde kan, utan hur bra denne kan göra sina medspelare genom sitt rörelsemönster, passningsspel och spelförståelse.

Vinnaren i måndagens match är klar för kvartsfinal och där vänter IF Limhamn Bunkeflo 2007.

Matchen spelas på Malmö Stadion plan 10 (konstgräs) med avspark klockan 18.15. Laget samlas för ombyte och genomgång klockan 17.00.

Truppen: Ali Shibli – Adil Hakimi, Christian Addo, Dardan Behrami (lk), Erik Cikaric, Lukas Dahlström, Nermin Hadizc, Rimon Seyoum, Robin Olin, Safet Besic, Samim Saadat, Samir Goralija, Shadi Romi, Simon Mårtensson, Stefan Vagic, Sulejman Kendic.