Andra raka förlusten för IFK Malmö i division 3, andra matchen i följd utan mål. Och detta till och med på hemmaplan, som dock denna gång på grund av allt regnande var konstgräset på Malmö idrottsplats.

0-2 (0-1) mot Ifö Bromölla var ett svidande resultat i en lite märklig match. IFK:s första halvlek var usel men likväl skapade man tre, fyra utmärkta lägen till att både ta ledningen och att senare kvittera.

Bromölla var de första 45 minuterna det klart bästa laget och tog också ledningen på att skott rakt upp i ena krysset. Skottläget kom dock efter ett slarvigt IFK-uppspel.


IFK:s bäste var Abdul "Abbe" Semwanga Nyende i målet. Det säger mycket om hur det såg ut i regnet.

Efter paus var IFK:s spel bättre utan att för den skull vara bra. Det fanns ett par, tre chanser att kvittera men bristerna var påtagliga i många fall. Oskickligheten lyste igenom på allt för många håll. Matchen avgjordes på en straff.

Det finns väl ingen anledning att analysera IFK:s möjligheter inför fortsättningen.. Klart är att det inte ser bra ut. Ojämnheten skiner igenom, både lagmässigt och ur ett individuellt perspektiv.

Förutom Abbe i målet var det bara Robinn Sander som höll hyfsad klass genom hela matchen.

STARTELVORNA

IFK Malmö (4-4-2): Abdul Semwanga Nyende – Mustafa Arezoo, Ahmedin Sudic, Arsim Arifi (lk), Alden Smajlovic – Ghassan Talozi, Ali Burrniku, Robinn Sander, Demokrat Maxhuni – Ayoub Ahmad, Blerim Arifi. Avbytare: Omar Aouida (Ayoub Ahmad 68), Patrik Lahall (Demokrat Maxhuni 81), Tobias Rosenlind (Ali Burrniku 81), Edis Djugumovic, Ali Al Kefagy (målvakt).

Ifö Bromölla IF (4-4-2): Ola Olausson – Joakim Svensson, Markus Svensson, Pierre Ohlsson, Daniel Nilsson – Hampus Lundkvist, Martin Michalski (lk), Berat Gjyrevci, Jacob Lennartsson – Suad Brahimi, Linus Lavergren. Avbytare: Wayne Johansson (Linus Lavergren 52), Henrik Andersson Isokääntä (Berat Gjyrevci 84), Måns Andersson (Martin Michalski 89), Mattias Hägström, Viktor Dahl, Johan Ljungqvist (målvakt).

MATCHENS LIRARE

IFK Malmö: Abdul Semwanga Nyende.

Ifö Bromölla IF: Berat Gjyrevci.