IFK Malmö åkte ner till Wijhe i Holland för att vinna guld i Ijssel Trophy 2010. ”Di gule” vann samtliga matcher och passade dessutom på att vinna en straffsparkstävling som gick vid sidan av.

Laget väntas hem till Malmö Stadion runt 20.00 söndag kväll. De – föräldrar, syskon och lagkamrater –  som vill ta emot dem kan sluta upp utanför klubblokalen vid åttatiden.

Smajil Hadzic åkte ned till Holland med ett mixat lag bestående av spelare födda 1995 från både klubbens P95 och P94 lag. Ett något ovant lag, där vartdera hälft till vardags varken tränar eller spelar match tillsammans.

Likväl kunde killarna krossa allt motstånd i gruppspelet utan att förta sig och det med den fina målskillnaden 14-2. I slutspelet gick man fortsatte man att ta idel segrar och det med målskillnaden 8-0.

Vid sidan av turneringsguldet vann man även en straffsparkstävling vid sidan i vilken samtliga lag deltog.

Truppen: Haris Havic – Agon Kamberi, Amir Hadzic, Emre Rahman, Jack Hertzman, Nermin Hadzic, Nermin Krupic, Rimon Seyoum, Safet Besic, Samim Saadat, Sebastian Gomez, Shadi Romi, Simon Mårtensson, Stefan Vagic, Youel Belay.

Fredag 14 maj, avser grupp A:

09.02 IFK Malmö – SG Coesfeld 06 (Tys): 2-0 (1-0)
Mål: Youel Belay (ass. Simon Mårtensson), Stefan Vagic (ass. Samim Saadat)
Matchens lirare: Simon Mårtensson

Smajil Hadzic, tränare: Vi gjorde en bra match, Försvaret var felfritt och Simon Mårtensson var mycket bra. Vi slappnade av lite efter 2-0-målet, men hade koll på matchen. Amir Hadzic fick en varning för filmning, men de flesta ansåg nog att han borde ha fått en straffspark med sig istället.

10.06 Wijhe ´92 C1 (Hol) – IFK Malmö: 0-2 (0-2)
Mål: Safet Besic (ass. Simon Mårtensson), Safet Besic.
Matchens lirare: Safet Besic.

Smajil Hadzic, tränare: Vi har koll på matchen redan från början och vår högerkant är bra. Försvaret åter felfria och alla gör det riktigt bra. Safet Besic skickar snyggt in 2-0 direkt på hörnspark – bäst på plan!

11.10 IFK Malmö – Egtved IF (Dan): 6-2 (3-0)
Mål: Youel Belay (ass. Simon Mårtensson), Simon Mårtensson x3 (ass. Safet Besic x2), Stefan Vagic x2 (ass. Jack Hertzman).
Matchens lirare: Simon Mårtensson.

Smajil Hadzic, tränare: Bästa motståndet hittills!. Bra match, men vi var mycket bra. Vi hade 3-0 i paus och Simon Mårtensson var mycket bra på högerkanten, med bl.a tre mål. Vi gör en mycket bra match, men slappnar av i slutet och släpper in två mycket onödiga mål i slutet.

Lördag 15 maj, avser grupp A:
09.02 K.F.C Herent 1 (Bel) – IFK Malmö: 0-4 (0-2)
Mål: Safet Besic x2 (ass. Sulejman Kendic), Nermin Hadizc (ass. Stefan Vagic), Stefan Vagic (ass. Safet Besic).
Matchens lirare: Emre Rahman.

Smajil Hadzic, tränare: En enkel seger och mycket stabilt. Killarna väntade bara på semifinalen, men rullade ändå bollen fint och spelade ändå koncentrerat. Försvaret spelar hur säkert som helst. Haris Havic halkade i duschen och kunde bara spela en halvlek innan han fick för ont. Youel Belay ersatte i målet. Safet Besic satte en frispark från nästan 40 meter. Nu är det vila som gäller inför semifinalen.

A-semifinal
12.46 IFK Malmö – S. C Westervoort (Hol) 2-0 (?-?)
Mål: kommer senare
Matchens lirare: kommer senare
Smajil Hadzic, tränare: kommer senare

A-final
15.26 IFK Malmö – TuS Neuenkirchen (Tys): 4-0 (?-?)
Mål: kommer senare
Matchens lirare: kommer senare
Smajil Hadzic, tränare: kommer senare

Länktips!
www.ijselltrophy.com