Inför P94 – IFK Simrishamn


På lördag gästar IFK Simrishamn Malmö Stadion och som så här långt är obesegrade i P16 Södra. IFK Malmö som spelat bättre för varje omgång hoppas på att man nu ska nå nya höjder.

 ”Di gule” är suveräna serieledare i P16 Södra med fem raka segrar inledningsvis och med hela 26-6 i målskillnad. På hemmaplan har man dessutom hållit nollan i över 200 minuter och inte förlorat en seriematch sedan säsongen 2009.

IFK-kamraterna från Simrishamn har ”bara” spelat tre matcher och noterats för två vinster mot Veberöds AIF (8-0) och Kvarnby IK (4-0) samt en oavgjord mot LB07 (1-1). Alltså inga förluster i protokollet.

”Gulingarna” ska vara medvetna om att tufft motstånd väntar och att det krävs arbete från tio utespelare, offensivt såväl som defensivt under samtliga matchminuter. Rätt inställning krävs redan från avspark för att matchen inte ska få ett svårt utgångsläge.

Ali Shibli i IFK-målet kommer förmodligen att vara en nyckelspelare och det krävs lika fina ingripanden som i tidigare matcher. IFK:s främsta målvakt på ungdomssidan på riktigt många år.

Under veckan har ”di gule” övat individuell teknik såsom avslut. Passningsspelet har fått hyfsat utrymme, men framförallt anfallskombinationer och zonförsvar har prioriteats. Även fasta moment, både offensiva och defensiva har gnuggats rejält.

Saknas gör Shadi Romi (avstängd en match), Simon Mårtensson (rygg) och Sulejman Kendic (sjuk).

Däremot går Edwin Adolfsson rakt in i startelvan och med den form han imponerat med under veckan kan ingen tro att han har två månaders rehab bakom sig.

Ledarstaben betonar att det finns tre riktigt heta spelare – sett till veckans träningar – så håll ett extra öga på Christian Addo, Robin Olin och Safet Besic i lördagens match.

Matchen spelas på Malmö Stadion plan 10 (konstgräs) med avspark klockan 11.00. Laget samlas för ombyte och genomgång senast klockan 10.00 i omklädningsrummet.

Truppen: Ali Shibli – Christian Addo, Dardan Behrami, Emre Rahman, Erik Cikaric, Lukas Dahlström, Nermin Hadizc, Rimon Seyoum, Robin Olin, Safet Besic (lk), Samim Saadat, Samir Goralija, Stefan Vagic.