IFK Malmö vann lördagens division 3-match mot FC Trelleborg med 1-0 (1-0).

Det var ett viktigt mål Edis Djugumovic slog in efter cirka en kvart i solskensmatchen mot FC Trelleborg. I denna i nuläget jämna serie är en trepoängare skillnaden mellan toppkänning och en plats under nedflyttningsstrecket.

1-0 i gul favör mot ett topptippat lag som FC Trelleborg kan visa vägen.

Halvtidsledningen finns inget att erinra mot. IFK var något bättre – det medger även skribenten på trelleborgarnas hemsida. Målet var frukten av ett bra spel fram till Edis, som i avslutningen visade den talang han har när han vände bort ett par försvarare och distinkt satte 1-0. Det var klass som vi gärna vill se mer av.

Efter paus satte hemmalaget press på IFK, vars anfall blev korta. Det var få gånger IFK kunde etablera ett spel på "rätt" planhalva. Det fanns dock ett par tre tillfällen att efter snabba kontringar stänga matchen med ett andra mål. Men kvaliteten i avsluten höll verkligen ingen högre klass. De hamnade inte ens på mål.

Det gjorde däremot Trelleborgs. Men i IFK-målet gjorde Abdul "Abbe" Semwanga Nyende en stormatch. Säkra ingripanden på inläggen – vi glömmer ett taffligt sådant i början av matchen – en spektakulär parad på ett fräsande skott och några vältajmade utrusningar mot fria motståndare gjorde den gode Abbe till planens i särklass bäste spelare.

Försvaret hade det tufft mot Andreas Lewitz men med hjälp av Abbe klarade man att hålla nollan. Överlag hade IFK-spelarna rätt inställning men vid två av FC;s hetaste chanser gjorde två IFK:are inte sitt defensiva jobb. Det kunde ha straffat sig. Jag nämner inte namnen men hoppas att de berörda tar till sig kritiken och i fortsättningen själv försöker reparerar sina misstag.

Till slut ytterligare en personlig reflektion. I ett lag, där många ofta vill göra det lilla extra och drar ner på tempot, är det befriande att se Tobias Rosenlinds fina blick för spelet med åtföljande snabbleverans av passningar.

Ulf Pålsson, assisterande tränare i IFK Malmö:

Vi är otroligt stolta och glada över att vi lyckades få tre poäng med oss hem från Trelleborg. Hade någon frågat mig innan matchen så hade jag varit nöjd med en poäng mot alltid ett alltid svårt FC Trelleborg. Killarna gjorde en riktig kämpamatch där vi med mycket vilja och stort IFK-hjärta lyckades bärga segern.

Hela matchen präglades av mycket kamp och stundtals hade vi fina kombinationer. Edis Djugumovics mål i den 17 minuten gav oss lite arbetsro.

I andra halvlek flyttade FCT fram sina positioner och satte hård press på oss, men Abdul Semwanga Nyende visade verkligen vilken duktig målvakt han är och var matchens lirare.

Med lite tur så kunde vi ha stängt matchen när Tobias Rosenlind hade en fin nick som deras målvakt gjorde en jätteräddning på och strax därefter missade Ali Burrniku ett friläge lite oturligt. Men med klockan på 93,30 blåste domaren av matchen och alla gulingar fick jubla över tre friska poäng.

STARTELVORNA

FC Trelleborg (X-X-X): Marko Lukic – Robin Persson, Christian Ahlström, André Hansson, Patrik Halili, Haris Berisha, Jörgen Håkansson, Jetullah Bahtiri, Dennis Olsson, Tobias Hansson (lk), Andreas Lewitz. Avbytare: Mathias Roos (Jörgen Håkansson 53), Andreas Olsson (Patrik Halili 71), Oliver Wilson (Haris Berisha 79), Filip Widman, Robin Olsson, Teddi Nicolo, Patrik Eklund (målvakt)

IFK Malmö (4-4-2): Abdul Semwanga Nyende – Ahmedin Sudic, Robinn Sander, Arsim Arifi (lk), Omar Aouida – Ghassan Talozi, Ali Burrniku, Tobias Rosenlind, Edis Djugumovic – Serdar Semovski, Serkan Yalcin. Avbytare: Demokrat Maxhuni (Ghassan Talozi 46), Blerim Arifi (Serdar Semovski 57), Walid Shams (Edis Djugumovic 75), Emmanuel Frimpong, Mirza Dizdarevic, Daniel Sandberg (målvakt). 

MATCHENS LIRARE

FC Trelleborg: André Hansson.

IFK Malmö: Abdul Semwanga Nyende.