Hopplöst sist, inga poäng och 0-122 i målskillnad. IFK Malmös P00 har haft en minst sagt tuff vår i P10 Sydvästra grupp B2 som på lördagen avslutades med 0-16 (0-6) borta mot FC Rosengård. 

Serhan Yalcin, tränare för IFK Malmös P00:

Sista seriematchen var mycket tuff och svår för grabbarna. Med endast sex man och därmed utan en enda avbytare kändes uppgiften alltför övermäktig för killarna som var mellan sju och elva år gamla.

Killarna kämpade dock otroligt bra och hade huvudet lika högt hela matchen igenom. Eftersom vi var kort om folk är det klart att vi hela tiden hade anfall emot oss och redan efter 35 sekunders spel kunde FC Rosengård också göra matchens första mål.

Tyvärr har vi vår huvudspelare, Alex Sztojka, skadad. I förra matchen råkade han ut för en olycka i samband med en nickduell där ett jack öppnade sig i pannan och han fick bli sydd. Dessutom är de andra spelarna på semester och kommer tillbaka först i augusti.

De sex som trots allt ställde upp ska ha en stor eloge och är värda allt beröm, liksom FC Rosengårds Ahmed Al-Shafie som gjorde fem mål på kort tid.

Men nu är serien över och vi kommer att hamna i en betydligt lättare serie till hösten där vi ska ha betydligt mer att säga till om.

Vi har planerat att starta träningen igen den 10 augusti.

Matchen spelades 2×20 minuter.

Startsjuan (3-2-1): Adel Katta – Valentin Mårtensson, Waheed Ghairat, Ibrahim Abdul Rahim – Mohammed Abdul Rahim, Jawid Ahmad Hashemi -. Avbytare: -.

Matchens lirare: Adel Katta.