IFK Malmö förlorade lördagens match i division 3 Södra Götaland mot Eslövs BK med 0-3 (0-1).

Ulf Pålsson, assisterande tränare i IFK Malmö:

Dagens match får vi nog glömma ganska snart. På grund av tre avstängningar var vi tvungna till en del förändringar och under förmiddagen lämnade Abdul Semwanga Nyende återbud på grund av sjukdom men ändå tycker jag att vi mönstrade ett bra lag.

Den olyckliga starten med ett baklängesmål redan efter tre minuter och 30 sekunder gjorde att vi kom i uppförsbacke direkt. Under första halvlek var vi lite passivt och hade inte Daniel Sandberg storspelat i målet hade siffrorna kunnat bli större.

Vi kände att det fanns möjligheter att göra en betydligt bättre andra halvlek efter lite taktiska förändringar. Men då visste vi inte vad som väntade oss när vi kom in i omklädningsrummet.

Där möttes vi av ett kaos med uppbrutna dörrar och de flesta av killarnas personliga tillhörigheter var stulna.

Det blev inte mycket till taktik snack av förståliga skäl, Många arga och ledsna pojkar gjorde nog att vi tappade fokus på matchen och 0-2 i början av andra halvlek kom som ett brev på posten. Eslövs snabba omställningar hotade oss hela tiden.

I den 60:e minuten fick Ali Al Kefagy göra sin A-lagsdebut när Daniel Sandberg drabbades av en huvudskada.

Ska man ta fram något positivt från matchen så är det våra unga målvakter som genomförde sina uppgifter på ett bra sätt samt debutanten Emmanuel Frimpong som gjorde ett bra inhopp i den 61:e minuten.

STARTELVORNA

IFK Malmö (4-4-2): Daniel Sandberg – Blerim Arifi, Ahmedin Sudic (lk), Omar Aouida, Lucas Horntvedt – Edis Djugumovic, Tobias Rosenlind, Ali Burrniku, Demokrat Maxhuni – Serdar Semovski, Serkan Yalcin. Avbytare: Ali Al Kefagy (målvakt, Daniel Sandberg 60), Emmanuel Frimpong (Tobias Rosenlind 61), Mirza Dizdarevic (Lucas Horntvedt 76), Ayoub Ahmad, Patrik Lahall, Walid Shams. 

Eslövs BK (4-2-3-1): Niklas Wetterling Johansson – Johan Ingvarsson, Hannes Englesson, Robert Larsson, Adil Adlouni – Andreas Nilsson (lk), Per-Olof Seiron – Besir Aliti, Robin Fors, Blerim Hajra – Kim Jeppsson. Avbytare: Tobias Persson (Johan Ingvarsson 76), Qendrim Abazi (Besir Aliti 85), Tahir Krasniqi (Blerim Hajra 90+2), Tobias Svensson.

MATCHENS LIRARE

IFK Malmö: Daniel Sandberg.

Eslövs BK: Blerim Hajra.