IFK Malmös P96-1 spelade oavgjort, 1-1, i söndagens seriefinal mot Kvarnby IK i P14 Skåne Västra. "Di gule" blev därmed första lag att ta poäng av Kvarnby som hade inlett serien med sju raka vinster.

Blerim Mullici, tränare för IFK Malmös P96-1:

Det var en jämn och bra fotbollsmatch där det skapades ett par chanser även om det inte var särskilt många sett till 60 minuten. Båda lagen försökte att alltid spela bollen på marken och göra det bra för varandra. 

Vi tog ledningen med 1-0 genom Bassam Ahmad efter att det blivit en liten miss i Kvarnbyförsvaret där Bassam enkelt kunde sno åt sig bollen och rulla den i mål.

Efter det fortsatte vi att spela en fin fotboll, men Kvarnby kom runt på högerkanten och slog ett inlägg som deras spelare mötte fram till 1-1.

Kvarnby hade därefter att par chanser i andra halvlek utan att ha tillräcklig skärpa i sina avslut och samma sak gäller oss. Därför kan 1-1 inte vara något annat än rättvist i en match mellan två riktigt bra lag.

Mittbackarna Zakaria Awad och Agon Ajeti spelade underbart tillsammans och släppte i stort sett bara deras mål förbi sig. Tarek Bekar på mitten krigade helhjärtat, gav allt i närkamperna och vann allt han kunde.

Matchen spelades 2×30 minuter.

Startelvan (4-3-3): Ismail Islamoski (lk) – Osama Kassem, Agon Ajeti, Zakaria Awad, Emir Rahman – Saber Azizi, Bassam Ahmad, Tarek Bekar – Yousef El Beyrouti, Mostafa Omar, Belmin Karic. Avbytare: Ahmed Fakhro, Amit Veliu, Besfort Xhafolli, Shkelqim Gashi.

Matchens lirare: Agon Ajeti, Tarek Bekar & Zakaria Awad.